Op zaterdag 13 april was Marjolein van Till – finalist van Heel Holland Bakt 2017 – het stralende middelpunt van haar nieuwe zaak in Ameide, genaamd De Bakplaats. Op dit adres kun je terecht voor zelfgebakken taarten, koekjes en heel veel andere lekkernijen. Ook is Marjolein van plan hier workshops te gaan geven. Momenteel heeft ze het al ontzettend druk. “Vanaf het begin stromen de bestellingen binnen en in de zaak zelf zit het vaak helemaal vol. Ondertussen heb ik ook al personeel aangenomen.” Half maart was er minder fijn nieuws: er was ingebroken in de nieuwe winkel. Dit mocht gelukkig de pret niet drukken van deze feestelijke dag.

Marjolein in haar Bakplaats!

Feestelijk
Vanaf januari was er al een proefperiode, maar De Bakplaats werd op 13 april officieel feestelijk geopend. Dit – natuurlijk – onder het genot van een heerlijke taart en een lekker drankje. Marjolein vertelde dat haar droom is uitgekomen. Een paar jaar gelden had ze niet kunnen bedenken dat ze nu hier zou staan. Tijdens haar speech bedankte de bakster iedereen die haar heeft geholpen tijdens het klussen en om haar droom waar te maken. Speciaal haar moeder bedankte ze nog extra omdat zij altijd voor haar klaar staat. “Vaak is mijn moeder hier eerder dan ik”, zei Marjolein dankbaar.

Ondanks de koude wind een stralende speech.

Heel Holland Bakt
Marjolein was één van de finalisten van het seizoen van HHB in 2017. Eind 2017 heeft ze haar baan opgezegd. “Ik werd steeds vaker gevraagd om taarten te maken en daarom ben ik mijn eigen bedrijf gestart – Wat Bakt Marjolein. Opvallend is dat ik veel wordt gevraagd voor bruidstaarten. Daar sta ik ook het meest om bekend”, vertelde ze in een eerder interview. De andere deelnemers van Heel Holland Bakt waren Marjolein nog niet vergeten: op de dag van de opening waren ook Gwenn, Ine, Heidi, Corry en Rik aanwezig om het heuglijke feit mee te vieren.

Taart aansnijden met de mede-bakkers van seizoen 2017.

Ook hartig
Naast smakelijk zoet gebak zijn er ook hartige hapjes verkrijgbaar in De Bakplaats, zoals de versgebakken Termeise worstenbroodjes. Deze maakt Marjolein in samenwerking met keurslagerij Muilwijk, ook uit Ameide. Ook te boeken bij Marjolein: de High Tea. Deze bestaat uit een mix van zoete en hartige lekkernijen met onder andere echte klassiekers als scones met jam en room, quiche, brownies en sandwiches. Tijdens de high tea kun je onbeperkt genieten van diverse soorten losse thee.

Welkom in de Bakplaats!

De Bakplaats is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10 tot 16:30 uur. Hieronder vind je meer foto’s van de feestelijke opening.

Cadeaus voor Marjolein
Gezellige spulletjes, waaronder het beeldje ter herinnering aan Heel Holland Bakt.
En natuurlijk versgebakken koekjes!
Een kijkje in de keuken.
De naked cake met maar liefst vier mooie lagen!
Ook deze taarten kan Marjolein voor je maken.
Marjolein en op de achtergrond haar trotse partner.
Een close-up van de taart. Yummy!
Eindelijk proeven 🙂
Genietmomentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *