De inwoners van Puglia zijn een trots volk en dit komt duidelijk naar voren in de lokale producten en gerechten die er worden gemaakt. Dit schrijft Eliza van Eliza was here op haar blog. Ze schrijft over Almatura, de stad met het lekkerste brood. Toen zich daar een McDonalds vestigde, waren de inwoners absoluut niet te spreken over de kwaliteit van het brood. De producten waren lang zo lekker niet als de ‘focaccia’ die bij de buren en elders in de omgeving werden verkocht, dus sloot de Mac haar deuren weer. De bijnaam van deze stad luidt daarom niet voor niets de ‘Citta del Pane’, de stad van het brood. Brood dat natuurlijk wordt gemaakt van lokaal geproduceerd tarwe. Heel het verhaal van Eliza lezen over Italiaans eten uit Puglia? Klik hier.

Over focaccia
Focaccia is een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua, en de naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die het brood op hete stenen bakten. De deegbodem van focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dikker, aldus wikipedia. Focaccia is misschien wel het bekendste Italiaanse soort brood. is vermeld op de website www.allesoveritaliaanseten.nl. Het leuke aan Focaccia is dat je hiermee op talloze manieren kunt variëren. In het deeg kun je namelijk extra ingrediënten verwerken die je zelf het lekkerst vindt. Hierbij kun je denken aan rozemarijn, olijven, zongedroogde tomaten en nog veel meer. Hierdoor kun je je eigen draai geven aan het basisrecept voor Focaccia.

Zelf een foccacia maken? Me Myself & Italy maakte een recept voor focaccia met tijm en cherrytomaatjes. Op haar blog geeft Rosalia aan: Italianen hebben een liefdesrelatie met brood. Ze eten het overal bij. Daarom mag een recept voor een focaccia hier niet ontbreken. Klik hier voor het recept. Heb je meer trek in focaccia met rozemarijn? Hier maakte Francesca Kookt een recept voor. Die vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *