Hebben jullie ook gemerkt dat juryleden van Heel Holland Bakt best wel een relaxed baantje hebben? Taart eten, mensen afkraken en een beetje in een golfkarretje rondtoeren. Wat wil je nog meer? Het thema van de derde week was cake. En niet zomaar een cake, een naakte! Je zou denken dat André veel grappen over dit onderwerp zou maken, maar hij was deze week meer in een Franse stemming.

Gwenn, de Meesterbakker van de week, startte met de opmerking dat dit soort taarten niet echt ‘zijn ding’ is. Beetje hetzelfde als je journalist bent maar eigenlijk niet zo van mensen houdt. Toch Gwenn? Toch liet hij zich niet ontmoedigen door ‘zijn ding’, dacht aan zijn Franse vrouw en toverde een plaatje tevoorschijn met zijn naked dripcake. Zijn meloentaart was ook een glanzend meesterstuk. De meloentaart is al eens gebakken in The Great British Bake Off, de Britse versie van het bakprogramma. Sommige mensen maken zich daar druk om. Ik niet. Hij was prachtig.

Misschien moet je er de volgende keer geen doekjes meer om winden Corrie?

Hans wilde voor de tweede keer meesterbakker worden, dus hij had besloten om de jury om te kopen. Bier in het beslag voor Robèrt. En volgende week prosecco voor Janny. Werkt het deze week niet, werkt het volgende week wel, dacht de jongste deelnemer. Andre was ontzettend beledigd dat hij niet in het ‘plan’ was opgenomen. Nadat Hans onwillig zijn twijfels uitsprak en aangaf dat hij erover moest nadenken liep de presentator mompelend en inwendig razend weg.

De cakes van Corrie bleven ‘hartstikke nat’. Misschien moet je er de volgende keer geen doekjes meer om winden Corrie? Oh nee, er komt geen volgende week voor Corrie. Pijnlijk. Maar ze gaf zelf aan het einde onomwonden toe dat ze ‘ongelofelijk slecht’ had gepresteerd dit keer. Ine was ook niet zo goed bezig deze week. Robert vond het glaasje in de spektakeltaart ‘echt niet kunnen’. Glashelder Ine.

Rik was beretrots op zijn ‘appeltaart nieuwe stijl’. Hij zag er wel wat giftig uit hoor Rik! Maar beeldschoon volgens de jury. Beter dan zijn spektakel waarin de Italiaanse vlag verstopt was die niemand kon vinden. De naked cake van Marjolein was ‘een plaatje’. Janny gaf aan dat deze zeker op de cover zou komen als er een artikel over verscheen. Daar was ik het helemaal mee eens, deze foto verdient een mooie plaats! De foto van dit artikel is daarom ook de landelijke cake van Marjolein. Foto: www.watbaktmarjolein.nl.

Er was ook nog een technische opdracht, de zwanensoes. Die was echt te droevig voor woorden. Bijna niemand had verstand van soezen. Velen wisten ook niet hoe een zwaan eruit zag, dus leken de baksels meer op een lelijk eendje. Meer woorden zal ik er niet aan vuil maken.

Op de taart van Maarten stond het Feyenoordlogo. Janny was er extreem enthousiast over. Een echte Feyenoordfan of fan van Maarten, Janny?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *