Heb je een koekje gegeten en overvalt je direct daarna een schuldgevoel? Ben je bang dat je daardoor bent aangekomen, of nog erger: je dieet is verpest? Onzin! Hieronder zie je wat je denkt na het eten van een koekje, maar ook wat er nu écht gebeurt. Deze afbeelding werd gemaakt en gedeeld door @soheefit.

Wat je denkt:
– Oh nee, mijn hele dieetplan is nu verpest!
– Morgen ben ik 5 kilo zwaarder!
– Er is geen weg terug!
– Ik ben een complete mislukking!

Wat er écht gebeurt:
– Niet veel, je hebt net zo’n 200 tot 400 caloriën doorgeslikt.
– Je kunt dit doorberekenen in je dagelijkse calorie-inname en nog steeds je doelen behalen.
– Was het lekker? Dan was dit het waard! Geniet dus van een heerlijk koekje zo nu en dan 🙂

Lekker koekjes bakken
Overtuigd? Dan kun je aan de slag! Meestal heb je niet veel ingrediënten nodig om lekkere koekjes te maken. Gebruik je koekjesmix? Dan heb je over het algemeen alleen nog boter en een ei nodig. Via Taartenmaken.nl leer je hoe je snel zelf de lekkerste koekjes bakt, met of zonder mix.

Hieronder nog acht lekkere koekjesrecepten:

1. Havermoutkoekjes
Voor de havermoutkoekjes van Zandkoekjes.net. heb je niet veel ingrediënten nodig. Waarschijnlijk heb je ze al in huis. Klik hier voor het recept.

2. Koekjes met M&M’s
Ben jij helemaal weg van die gekleurde chocoladesnoepjes? Deze kun je dus ook nog in koekjes verwerken, aldus Leukerecepten.nl. Oeh la la, kijk maar uit dat je er niet meer dan één eet ;).

3. Twix Koekjes
Geniet jij ook altijd zo van de caramelsmaak van de Twix? Je kunt er dus ook koekjes van maken! Het recept vind je op de site van Uit Pauline’s Keuken.

4. Snelle Nutella koekjes
Heb je haast en wil je snel iets lekkers maken? Deze Nutella koekjes zijn in een kwartier klaar.

5. Glutenvrije Snickers koek
Eet en bak jij glutenvrij? Dit recept voor Hemelse Sticky Snickers Koek is van MissGlutenvrij.nl en je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig!

6. Vegan en suikervrije kokos-gember koeken
Inge van Ingelogd.nl maakte een vegan en suikervrij gastrecept voor De Groene Meisjes. Hou je niet van gember, of van kokos? Geen probleem! Je kunt het ook weglaten, of vervangen voor andere kruiden naar jouw smaak! En wat denk je van citroen? Of chocolade? Het recept vind je hier.

7. Hartige koekjes
Bij koekjes denk je al snel aan zoet. Maar de hartige variant is ook heerlijk. Deze variant met roomkaas en paprika eet je lekker bij de borrel. Het recept van de hartige koekjes met geroosterde paprika is van Debontekeuken.com.

8. Zandkoekjes
Wist je dat het bakken van zandkoekjes helemaal niet moeilijk is? In het filmpje van Jumbo hieronder wordt uitgelegd hoe je de échte zandkoekjes maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *