GS – Rood fruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen worden regelmatig gebruikt door bakliefhebbers. Een minder bekende in die reeks is de kiwibes. Vanaf eind augustus zijn er weer volop kiwibessen verkrijgbaar in de winkel en hiermee kun je prachtig je taarten of cupcakes mee decoreren. Dankzij de grotere oogst en de steeds bredere verspreiding in de winkels krijgen nog meer consumenten de kans om deze innovatieve fruitsoort te proeven. Klik hier om meer over de kiwibes te lezen.

Taartje van kiwibes en ricotta. Foto: Coöperatie Hoogstraten.

Smaakbommetjes
Coöperatie Hoogstraten staat met name bekend om haar aardbeien, maar ook dit superfruit wordt door hun telers geproduceerd. Het enthousiasme voor kiwibessen groeit elk jaar, maar toch zijn ze nog steeds niet heel bekend bij de consument. Onterecht, want het zijn smaakbommetjes met een hoog vitamine C-gehalte. Het is een heerlijk product, gemakkelijk uit het vuistje te eten, een tof ingrediënt bij het koken en natuurlijk heel erg gezond.

Zoet en hartig
De kiwibes leent zich perfect voor verschillende gerechten. Dankzij de prachtige zoetzuurbalans van het uitgesproken sappige, zoete vruchtvlees en het licht bittere van de schil leent dit stukje fruit zich zowel voor hartige als zoete bereidingen zoals gebak. Kiwibessen zijn ook lekker als ze worden toegevoegd aan yoghurt, ijs of andere desserts. Uiteraard kun je ze ook vers en ongeschild als tussendoortje eten.

Zelf kiwibessen telen? Klik hier!

Recept met kiwibes
Trek gekregen in kiwibessen? Maak dan een taartje van kiwibes met ricotta en geroosterde amandelen. Je hebt het volgende nodig: 125 gram kiwibessen, ricotta, amandelschilfers en zwarte peper.

Hoe maak je het?
Bruin de amandelschilfers. Zet ze zo’n 6 minuten in de oven op 180 graden Celcius of tot ze lichtbruin kleuren. Bedek daarna de bodem van een grote keukenring met ricotta. Halveer de kiwibessen en duw ze in de ricotta met de snijkant naar boven. Decoreer met de geroosterde amandelen en voeg naar smaak zwarte peper toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *