GS – Twee jaar geleden werden we gevraagd om de taarten van een bruiloft van een familielid te maken. We bakten toen met name voor onze eigen verjaardagen, maar verder niet op bestelling. Op die eerste bruiloft werd heel leuk gereageerd op onze taartentafel. We postten wat foto’s van de bruiloft op Facebook en kregen de eerste vragen binnen of we dat vaker van plan waren te doen. Daar zijn we over na gaan denken en uiteindelijk hebben we de beslissing genomen om er echt mee verder te gaan. vertellen de zussen Esther en Eline. “Ondertussen verzorgen we de catering van verschillende gelegenheden, zoals een zakenlunch of babyshower, maar met name bruiloften.”

De naam
De naam ‘Tafel van Zus’ was er niet zo maar. “Dat was een lastig proces. We hebben hier lang over gebrainstormd en nagedacht. We dachten bijvoorbeeld eerst aan ‘Baking Sisters’, maar we wilden echt iets Nederlands. Iets met tafel en zus. En dat werd dus Tafel van Zus. Later kwam onze moeder Petra bij het bedrijf, maar helaas wisten we dat in het begin nog niet. Anders hadden we voor iets anders gekozen.”

Kritisch
Opvallend is dat één eigenschap bij alledrie de dames voorkomt. “We zijn allemaal ‘Pietje Precies’ en willen dat het goed en lekker is. Lachend: “Eline is het ergste”. In negen van de tien gevallen is ze kritisch over bepaalde producten. De opmaak en smaak moeten echt kloppen.” Eline: “Dat is zo. Wij zien en proeven heel snel of iets zelfgemaakt is. Soms zie je mensen genieten van bepaalde producten, waarvan je weet: dit is geen puur product.”

De beste adresjes
Alles bij Tafel van Zus is ambachtelijk. “Dat vinden we echt heel belangrijk en we leggen de lat heel hoog. Geen kunstmatige toevoegingen of kant en klaar producten, alles is puur. Zo maken we zelf ons vanille aroma en bestellen ons meel meestal biologisch. We zoeken de beste adresjes en leveranciers. Ook van de hartige producten zoals zalm, kaas of vlees. We zijn echte fijnproevers en dat merken onze klanten ook. Als wij het niet lekker vinden, (ver)kopen we het niet. Er zijn producten waar mensen zo ontzettend positief op reageren. Dat is echt geweldig. ‘Zoiets lekkers hebben we nog nooit geproefd’, is een van de leukste opmerkingen.”

Prijskaartje
Aan die kwaliteit hangt wel een prijskaartje. “Voor kwaliteitsproducten betalen wij, en onze klanten hebben er ook geld voor over. Zo simpel ligt het. We sluiten hiermee zeker een bepaalde groep buiten, maar we kunnen ook niet iedereen bedienen. Voor ons is het trouwens leuk als aanvulling, we hoeven er niet rijk van te worden. Het is gewoon geweldig om te doen!”

Gezond
“Alles wordt gebakken zonder kunstmatige geur-kleur- en smaakstoffen, en in ons assortiment bieden we ook taarten aan vrij van geraffineerde suikers. Ook houden we rekening met allergieën of speciale wensen. Het blijft wel wat lastiger om met suikervervangers te werken, en bijvoorbeeld gluten- of lactosevrij. Het resultaat is toch anders dan de taarten waar we geen rekening houden met allergieën of vervangende suikers. Leuk is het wel dat speciale gebak, omdat we zelf al jaren gewend zijn om thuis ‘healthy’ te eten.”

Jong
De drie dames zijn niet op hun mondje gevallen. Moeder Petra: “We vinden het leuk om met mensen te praten en zijn ook gemakkelijk in de omgang. Mogelijk heeft dit met onze schippersachtergrond te maken.” Esther en Eline zijn 25, maar worden vaak veel jonger geschat. “Er zijn mensen die vragen hoe het op school gaat. Als ze dan horen dat we 25 zijn en allebei moeder, zijn ze stomverbaasd. Meestal lachen we er wel om, maar soms is het best vervelend.”

Niet uitbreiden
Het bedrijf heeft op Facebook ruim 1500 volgers en likes. “Soms is het bizar hoe vaak iets wordt bekeken of ‘geliked’. Tafel van Zus krijgt nog steeds veel aanvragen binnen en moeten regelmatig ‘nee’ zeggen.” Petra, Eline en Esther zijn niet van plan dit concept verder uit te breiden op korte termijn of personeel aan te nemen. “We dromen wel eens van een eigen vestiging, maar daar komt ontzettend veel bij kijken. Nee, zoals het nu gaat, gaat het prima. We zijn perfect op elkaar ingespeeld en op deze kleinschalige manier kunnen we die kwaliteit ook blijven leveren. Hoe groter je wordt, hoe minder je dat in de hand houdt. We krijgen hier heel veel positieve energie van en hopen dit nog jaren te kunnen doen!”

www.tafelvanzus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *