Dat Nederlanders gek zijn op stroopwafels is geen nieuws. Ze worden er zelfs gelukkig van. Maar ook Amerikanen houden van deze heerlijke wafel. Dat blijkt wel uit het feit dat ze niet zo blij reageerden toen United Airlines aangaf te stoppen met het uitdelen van stroopwafels tijdens de vluchten. Honderden mensen uitten hun ontevredenheid op twitter met woorden als ‘drama’ en ‘not happy’. Volgens het Brabants Dagblad krijgen de passagiers nu een boterkoekje. De stroopwafels werden geleverd Visser Stroopwafels uit Oss, onderdeel van Daelmans Group.

Directeur Jeroen Daelmans geeft in een interview met het Brabants Dagblad dat hij blij is dat miljoenen mensen dankzij deze luchtvaartmaatschappij voor het eerst in aanraking gekomen met het Hollandse koekje. “De stroopwafel ziet er misschien niet al te charmant uit, zo’n dunne wafel met een donkere kleur. Maar als je ze eenmaal geproefd hebt, ben je om. Dat zie je nu wel op sociale media. Wie weet wat voor deals hier nog uit voortkomen.”

Klik hier voor het volledige artikel van Brabants Dagblad

Daelmans heeft trouwens heerlijke recepten met stroopwafels. Wat dacht je van een stroopwafel-tompouce als dessert? Deze kun je hier vinden. 

Meer lezen over stroopwafels? Klik hier!

Foto: Daelmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *