De finale was een spannende dag voor Gwenn, Marjolein en Hans. En een dag waar veel gevoelens bij kwamen kijken. Marjolein en Hans waren allebei al drie keer Meesterbakker van de week geweest, dus veel mensen hadden ingezet op één van deze twee bakkers. Een nek-aan-nekrace dus. Alledrie waren ze nerveus. Hans had niet geslapen en Marjolein droomde de nacht voor de finale over broodmandjes. Gwenn vroeg zich hardop af waar hij aan was begonnen. Hij had blijkbaar als enige prima geslapen, want hij beloofde meteen aan André dat hij zou helpen om de tent af te breken na deze dag.

Minpuntjes
Janny en Robèrt volgden de bakkers goed en bekeken alle stappen nauwgezet. De empileurs van de deelnemers vielen wel in de smaak al waren er hier en daar wat minpuntjes. Volgens de jury overheerste de honing een beetje bij het baksel van Marjolein, was het van Gwenn wat minder verfijnd en was de bananenvulling van Hans ‘heel vast’. Waarschijnlijk zochten ze dit keer ook extra goed naar foutjes, zodat het voor de kijkers spannend bleef wie de winnaar zou worden.

Benieuwd naar de geheimen van Marjolein? Klik hier

Komt wel goed
De technische opdracht was weer een baksel wat uiteraard alom bekend was bij de bakkers. Niet dus. Niemand had er ooit van gehoord. Hans nam de opdracht heel nauwkeurig en gebruikte regelmatig zijn lineaal. Ook Marjolein vond: ‘meten is weten’. Gwenn was – zoals altijd – zwaar relaxed en spoot op goed geluk wat banen met biscuit en schuim op de bakplaat. “Komt vast wel goed”, mompelde hij. Helaas was dit volgens de jury geen kardinaal schnitte, maar meer een veredelde tompouce.

Moeilijk
Dag twee brak aan en de gezichten van de deelnemers zagen er nog vermoeider uit. Dit was DE dag, hier moesten ze scoren! De royal wedding cake was voor Gwenn een opdracht met emotie. Hij had er een dubbel gevoel bij en dacht terug aan zijn trouwdag. Op dezelfde dag stierf zijn vader. Ontzettend verdrietig verhaal. Ik denk dat veel kijkers dit met tranen in hun ogen hebben aangehoord. Hij wilde zijn taart perfect maken, zodat zijn papa trots op hem zou zijn. Na een stil moment zette hij weer een mooie chanson in. Ook Hans zong mee.

Trouwen?
Voor Marjolein werd het mogelijk de wedding cake die ze zelf voor haar bruiloft ook zou maken, een vintage taart. Janny was niet zo weg van de bananenvulling. Hans dacht nog lang niet aan een trouwtaart, maar vond het wel geweldig om te maken. Hij werkte weer uiterst geconcentreerd. “Een echte bruidstaart”, aldus Janny. Toch wilde ze liever dat Gwenn haar trouwtaart zou gaan maken, mocht het nog eens van een bruiloft komen. Maagdelijk wit en ‘over the top’ versierd.

De tent liep langzaam vol met gasten, waaronder familie, vrienden en andere deelnemers van dit seizoen. De stemming zat er goed in. Het was gezellig en de taarten werden met veel enthousiasme geproefd. Banaan bij Marjolein, chocolade bij Gwenn en veel boter in de cake van Hans. Voor ieder wat wils dus.

Hans won HHB en oma was heel trots. Volgens André is Hans de ideale schoonzoon, dus waarschijnlijk krijgt hij veel fanmail de komende tijd. 

Wil je ook meedoen aan Heel Holland Bakt? Schrijf je dan alvast in voor volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *