“Bij de afleveringen van Heel Holland Bakt was het beregezellig met elkaar. Onderling heb ik geen moment concurrentie gevoeld. Natuurlijk deden we wel eens alsof voor de kijkers”, verklapt Ine Paauw lachend.

Een genietmomentje met thee en een heerlijk stukje taart.

Populair
Ine viel net voor de finale af, maar dat maakte haar niet minder bekend. Met name in Rijnsburg en omstreken heeft deze HHB-kandidaat veel populariteit gewonnen. “Ik sta maandelijks in de plaatselijke kranten, de Rijnsburger en de Katwijkse Post, met een ‘Recept van Ine’. Daarnaast stond ik er al om bekend dat ik diners organiseerde. Dat doe ik nog steeds. Het is heerlijk om met eten bezig te zijn en ik kan lekker experimenteren met mijn geliefde Arabische producten en andere smaken van over de hele wereld. De diners zijn een uit de hand gelopen hobby. Vrienden die hier kwamen eten vertelden dit weer aan anderen en zo schoven er telkens weer nieuwe mensen aan tafel. Onlangs kwamen er zelfs gasten uit Twente. Supergezellig! Mijn missie is om mensen blij te maken en tot nu toe lukt dat goed. Daar word ik weer blij van!”

Heel Holland Bakt
Van TV kennen we haar als de gezellige, perfectionistische en enthousiaste Ine met een haat/liefdeverhouding voor timers. Ze is open in haar uitspraken over het programma. “Het was geweldig, maar de kijkers hebben waarschijnlijk een vrij romantisch beeld van de HHB-tent. Het ziet er misschien makkelijk uit, maar het is keihard werken. Na twee lange cameradagen ben je echt kapot. En die camera’s zijn er trouwens altijd. Vooral als je gaat blunderen zijn die cameramannen er als de kippen bij. Logisch natuurlijk, maar het leidde me soms best wel af. Daarnaast ben ik als persoon denk ik wel aardig goed in beeld gebracht, behalve dan dat mijn liefde voor kruiden en specerijen en mijn Arabische roots minder naar voren kwamen. Mijn achtergrond en bijzondere smaakcombinaties maken mij Ine. Ik vind het geweldig om te laten zien waar mijn inspiratie vandaan komt.”

Speciaal voor Valentijn maakte Ine de cookiecake in hartjesvorm.

Druk
De periode van Heel Holland Bakt was ontzettend druk. “Allereerst was ik heel verrast dat ik ‘er bij’ zat. Daarna brak een heftige en pittige tijd aan. Ik moest recepten inleveren die helemaal van mezelf waren. Daarbij moesten deze baksels natuurlijk meerdere keren worden uitgeprobeerd. Ik was er drie maanden lang bijna dag en nacht mee bezig. Ook wilde ik zo veel mogelijk bijleren over bakken en het op de juiste manier uitvoeren van de technieken. De juiste informatie is niet altijd op internet te vinden, dus heb ik heel veel boeken besteld. Lachend: “Bol.com was toen heel blij met me denk ik.”

Goud
Het investeren in kennis en deelname aan HHB heeft zijn vruchten afgeworpen. “Momenteel heb ik het gevoel dat ik goud in handen heb. Mijn bedrijfsnaam Ine – Baking and Dining Together – is na Heel Holland Bakt geïntroduceerd. Het is een daverend succes en er zijn al aanvragen bevestigd tot juli. Naast diners organiseer ik High Tea’s, bak ik taarten op bestelling en geef ik workshops. Voor de workshops geef ik bijvoorbeeld les in de technieken van het bakken. De workshops met technische opdrachten uit de tent zijn heel populair bij de deelnemers. Daarnaast heb ik nog meer leuke ideeën voor de toekomst. Zo zou ik graag onze bollenschuur willen omtoveren tot een culinaire locatie met misschien wel een bakkerswinkeltje. Het zou echt geweldig als we daar en vergunning voor mogen krijgen en van start kunnen gaan.” Haar man Bram gaat volgens Ine meestal wel mee in haar ‘wilde’ plannen. “Wij zijn echt een team. Het is fijn om zo op elkaar ingespeeld te zijn en ook hij heeft er plezier in. De diner-dag is vaak de leukste dag van de week!”

Op de kaart
Ine vind het belangrijk om zichzelf ‘op de kaart’ te zetten. “Natuurlijk ben ik bekend geworden door heel Holland Bakt, maar ik wil niet dat mensen om die reden bij me reserveren. Ik vind het belangrijk dat ze het écht lekker vinden wat ik maak. Daarom bak ik ook regelmatig op bestelling, dan hebben klanten een idee hoe het smaakt. Het is leuk om te doen, maar ik zie het ook wel als investering. Thuisbakkers vinden het niet altijd makkelijk om over te praten, maar van alleen taarten bakken voor anderen word je niet rijk. Dat hoeft ook niet. Natuurlijk levert het wel iets op, maar ik denk dat het goed is om het zakelijk te bekijken en bijvoorbeeld meerdere activiteiten te combineren. Maar vooral dingen te doen waar je passie voor hebt!”

BBQ
Ine is van plan om zich volledig te gaan focussen op haar bedrijf, maar voorlopig houdt ze haar werk als activiteitenbegeleidster er nog bij. “Ik wil nog veel ontdekken, leren en lezen, maar de tijd ontbreekt vaak. Hoe de toekomst eruit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, maar er komt een moment dat ik volledig voor mijn passie zal gaan!” Veel bakliefhebbers dromen van een bakboek. “Ik zelf heb dat nooit zo gehad, maar de laatste paar weken denk ik er toch vaker over na. Ik heb een paar ideëen in mijn hoofd. Een voorbeeld is: Hoe kom je nu tot een goed diner of een High Tea? Ook zou ik het leuk vinden om iets te gaan doen met ‘barbecue’ in de hoofdrol. Mijn man en ik zijn gek op BBQ-feestjes met de slow roaster. We gaan de komende tijd eens verder fantaseren over hoe deze onderwerpen zouden passen in een boek. Wellicht moet ik eens gaan spreken met een uitgever…”, besluit Ine.

Wil je een taart, diner, high tea of workshop reserveren?
Ga dan naar www.inepaauw.nl of stuur een mailtje naar together@inepaauw.nl
Instagram: @inepaauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *