De geur van versgebakken koekjes is er een die altijd een glimlach op de gezichten van mensen tovert. Er is gewoon iets aan de combinatie van haver, honing, en rozijnen dat iedereen een goed gevoel geeft. En het beste van alles is dat deze koekjes gezond genoeg zijn als ontbijt of tussendoortje!

Koekjes zijn een klassiek dessert waar veel mensen van houden. De meeste koekjes bevatten echter veel suiker en vet, wat ongezond kan zijn. Daarom is dit recept voor gezonde havermoutkoekjes een geweldig alternatief. Deze koekjes zijn gemaakt met haver, honing en rozijnen, wat allemaal gezonde ingrediënten zijn. Ze zijn ook laag in suiker en vet, waardoor ze een gezonde keuze zijn als snack of ontbijt.

Dit recept is heel gemakkelijk te maken en vereist maar een paar ingrediënten. De havermout, honing en rozijnen worden gecombineerd in een kom en samen gemengd. Daarna wordt het deeg in kleine balletjes gevormd en op een bakplaat gelegd. De koekjes worden vervolgens gebakken in een voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten.

Deze gezonde havermoutkoekjes zijn een geweldige snack of ontbijtoptie voor mensen die op zoek zijn naar een gezonder alternatief voor traditionele koekjes. Ze zijn ook een leuk recept om met kinderen te maken! Het deeg kan in elke vorm of grootte worden gevormd, en de koekjes kunnen worden versierd met rozijnen, chocolade chips, of een andere gewenste topping. Dus, ga bakken en geniet van deze gezonde havermoutkoekjes los gebaseerd op een recept van Steffi Vertriest!

Ingrediënten

1 kop gerolde haver

1 kopje volkoren meel

1 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel zuiveringszout

1/4 theelepel zout

1/2 kopje ongezouten boter, op kamertemperatuur

1/2 kopje honing

1 ei, geklopt

1 theelepel vanille-extract

1/2 kopje rozijnen

Instructies

1) Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier

2) Klop in een middelgrote kom de havermout, bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout door elkaar.

3) Roer in een grote kom de boter en honing tot een luchtig mengsel. Klop de ei en vanille in het mengsel.

4) Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten, en meng alles goed door. Roer de rozijnen erdoor.

5) Laat lepels deeg op de voorbereide bakplaat vallen. Bak 10-12 minuten, of tot de koekjes mooi goudbruin zijn.

6) Laat de koekjes enkele minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

7) Geniet ervan!

Gezonde havermoutkoekjes maken is een leuk en makkelijk recept waar het hele gezin van zal smullen. Deze koekjes zitten boordevol voedingsstoffen en vezels, en ze zijn ook nog eens heerlijk! Dus, als je op zoek bent naar een gezond koekjesrecept, dan is dit het recept voor jou. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *