GS – Chocolade die niet standaard is. Ambachtelijk gemaakt en met de hand verpakt. Een heerlijke smaak van fairtrade cacao. Kwaliteit, verpakt in luxe papier. Een cadeautje. “Dat zijn de kenmerken van Van der Burgh Chocolaad“, vertelt Joyce, die samen met haar man Richard het bedrijf in Delft runt.

Joyce in de winkel in Delft.

Groei
“We wilden altijd al iets voor onszelf beginnen en startten in 2011 met Van der Burgh Chocolaad. We begonnen klein. Eerst maakten we de chocoladerepen alleen voor vrienden en kennissen. Maar al snel werden de producten ontdekt en gewaardeerd door een groeiend publiek, waardoor we deze niet veel langer aan huis konden blijven maken. Daarom verhuisden we in augustus 2012 naar een prachtig pand in de historische binnenstad van Delft. Hier zijn we langzaam verder gegroeid. Er komen veel verschillende klanten in de winkel. Toeristen, inwoners van Delft en omgeving en mensen die op zoek zijn naar een cadeautje of iets lekkers voor in het weekend. We hebben ook veel vaste klanten.”

Beleving
Van der Burgh Chocolaad verwerkt, volledig met de hand, Cacao Horizons couverture van Callebaut. De chocolade wordt gewoon in de winkel gemaakt. “Bij ons dus geen productie achter gesloten deuren maar gewoon zien hoe we onze chocolade met de hand verwerken en verpakken. Uiteraard leggen wij ook graag uit hoe Callebaut onze chocolade maakt en hoe wij deze verder met de hand verwerken en verpakken in feestelijk papier. Dat geeft nog meer beleving voor de klant en er wordt heel enthousiast op gereageerd.” De prijs voor deze chocolade ligt in het hogere segment. “Er is hierdoor wel een bepaalde doelgroep voor Van der Burgh Chocolaad. Het zijn vaak mensen die net iets meer willen besteden aan iets exclusiefs”, aldus Joyce.

Patroon
De verpakkingen hebben allemaal een speciaal patroon. “Deze wordt ontworpen door vrienden van ons. Naast de feestelijke verpakkingen hebben we ook een speciale lijn van Vermeer-Chocolade, waaronder papier met het Melkmeisje. Deze hebben wij voor het Rijksmuseum ontwikkeld. De meesterwerken zijn er nu dus ook om op te eten. De repen zijn verkrijgbaar in de shop van het Rijksmuseum en natuurlijk ook bij ons. Naast losse repen bieden we ook cadeaupakketten en andere chocoladeproducten waaronder truffels en smeltchocolade.”

Verkoop
De producten worden niet alleen in de winkel in Delft verkocht, maar ook via internet. Daarnaast wordt de chocolade vermarkt door diverse resellers in Nederland, België en Duitsland. In Nederland kun je Van der Burgh Chocolaad vinden bij Bijenkorf, het Rijksmuseum en de winkels van Simon Levelt.

Klik hier om de website van Van der Burgh Chocolaad te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *