Hans Spitsbaard, de winnaar van HHB 2017, heeft zijn eerste boek uitgebracht. In het boek ‘Leer bakken met Hans’, deelt hij niet alleen recepten die hij tijdens Heel Holland Bakt maakte, maar ook veel nieuwe creaties. Op zijn Instagram schreef Hans: “HIJ IS ER!! Leer bakken met Hans! Ik geloof dat ik mij nog nooit zo trots heb gevoeld…”

Foto: De Franse appeltaart van Hansbakt.nl

Koekjes
Hans is meer een koekjesmens dan een taartenmens. Dit vertelt hij in een interview met het NRC. Zijn lol zit meer in taarten maken dan in het opeten ervan. Niet zo lekker? “Jawel”, zegt hij. „Maar ik ben meer een koekjesmens. En ik eet ook niet alles op. Als ik alles zou eten wat ik maak, en ik bak elke dag, dan zou ik er over twee maanden niet meer uitzien.”

Heftig
Hans had heus wel op wat aandacht gerekend, maar niet dat het zó heftig zou zijn. Daarom heeft hij een agent ingehuurd, Omroep Max om een mediatraining gevraagd en is hij op cursus geweest om te leren hoe hij vriendelijk maar beslist een gesprek kan afkappen. „Mensen kijken in de supermarkt in mijn mandje: ‘wat bak je vanavond, Hans’.” Heel leuk natuurlijk, maar niet tien, twintig keer op een dag.”

Klik hier voor het volledige interview met het NRC.

Heb je het boek nog niet, maar wil je wel leren bakken met Hans? Klik dan hier voor zijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *