Bij Heel Holland Bakt moeten we wachten tot zondag om te weten wie heeft gewonnen, maar bij het bakprogramma van onze Zuiderburen – Bake Off Vlaanderen – is de winnaar al bekend. Hans Martens mag zich de beste amateur bakker van Vlaanderen noemen. De 57-jarige deelnemer komt uit Nazareth en heeft ook een bakboek geschreven, wat ondertussen al in de winkel ligt. Hierin staan vooral simpele recepten. Hieronder de trailer over zijn bakboek. De winnaar zegt in het filmpje: “Ik ben eigenlijk wel fier en tevreden.”

Het was de eerste keer dat Vlaanderen zo’n nationale bakwedstrijd hield. Ze probeerden hiermee eenzelfde hype te creëren als in Engeland, waar The Great British Bake Off sinds 2010 een succes is. Bake Off Vlaanderen werd uitgezonden op Vier en de zender heeft ook al besloten een tweede seizoen te organiseren. Het programma wordt gepresenteerd door Wim Opbrouck.

Ik ben eigenlijk wel fier en tevreden

Is bakken jouw grootste passie? Tover jij met gemak de mooiste creaties op tafel? Schrijf je dan hier in voor het tweede seizoen van Bake Off Vlaanderen.

Klik hier voor de Instagram-pagina van winnaar Hans Martens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *