Heel Holland Bakt is gewonnen door Hans Spitsbaard. Hij was de jongste deelnemer van het bakprogramma in 2017 en mag zich de beste thuisbakker van Nederland noemen. Hans gaat in de leer bij Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Dit werd vanochtend gezegd in een uitzending van Omroep Brabant.

Hans bakt geweldig

Gisteren keken bijna 3,5 miljoen mensen naar de uitzending van de finale van Heel Holland Bakt. De show werd afgelopen zomer opgenomen. Hans had de nacht voor de finale niet geslapen. Hij was vrij nerveus tijdens de de laatste dag, maar zette weer ware kunstwerken voor de jury neer. De technische opdracht noemde hij ‘hogere wiskunde’ en hij gebruikte zelfs een lineaal om het gebak op te meten. De laatste opdracht, zijn vierkante royal wedding cake viel goed in de smaak bij de jury. ‘Bijzonder lekker’, aldus Robèrt. ‘Een echte bruidstaart’, zei Janny. Voor de taart gebruikte Hans twee kilo boter.

Wie Heel Holland Bakt heeft gevolgd kon zien dat Hans erg in trek was bij de jury. Speciaal voor hen maakte hij ook baksels met hun lievelingsdrank erin. Over zijn baksels was regelmatig niets negatiefs te zeggen. Janny en Robert waren vol lof. In de uitzending van Omroep Brabant zei Robert nog: “Hans bakt geweldig. Zo netjes kom je het maar zelden tegen.”

Hans werd drie keer ‘Meesterbakker van de week’ tijdens deze editie van Heel Holland Bakt. Ook Marjolein werd drie keer Meesterbakker. Eerder in oktober vertelde ze haar geheimen aan Baknieuws. Klik hier voor het artikel.

Heel Holland Bakt mee
Hans’ eerste bakboek zal begin 2018 worden uitgebracht door Kosmos Uitgevers. Kosmos Uitgevers brengt al gedurende een aantal jaar de bakboeken bij de serie uit. Dit jaar verscheen eind augustus het boek Heel Holland bakt mee Seizoen 5, waarmee je wekelijks kon meebakken met het bakprogramma. Je kunt hem hier bestellen.

Klik hier om de uitzending nog te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *