Als je vluchtig naar de foto’s in dit artikel kijkt denk je mogelijk dat dit één van de vele plaatjes is die is gemaakt van het koninklijke stel Harry en Meghan. Het is alleen geen foto, maar een taart die volledige eetbaar is – tot aan de ogen toe! Cake Decorator Lara Mason van Lara Mason Cake Art maakte deze levensechte taarten van het koppel.

Foto: Lara Mason Cake Art

Levensgroot
Het kunstwerk bevat genoeg stukken taart voor meer dan 500 mensen. Tijdens Cake International in november zal het kunstwerk officieel tentoongesteld worden. Lara gebruikte 300 eieren, 15 kilo meel, 15 kilo boter en 15 kilo suiker om de binnenkant van de ‘lichamen’ te maken. Beide taarten werden daarna omhuld met chocolade ganache. Voor de buitenkant werd zo’n 20 kilo modelling paste gebruikt en pakweg 50 kilo fondant icing om het er allemaal zo realistisch mogelijk uit te laten zien. Alles bij elkaar duurde het ongeveer 250 uren om de levensgrote masterpieces te maken.

Foto: Lara Mason Cake Art

De gezichten
Volgens Lara was het maken van de gezichten het moeilijkst. Dit vertelt ze in een interview met Blog.mrbakerscakes.co.uk. “Het is een uitdaging om zulke bekende gezichten te creëren van modelling chocolate.” Toch is het haar gelukt door haar jarenlange ervaring en het toepassen van verschillende cake decorating technieken.

Lees het volledige artikel van Blog.mrbakerscakes.co.uk hier

De taarten van Harry en Meghan zullen aanwezig zijn tijdens Cake International 2018, het Cake-event dat van 2-4 november zal plaatsvinden in Birmingham. Klik hier voor de foto’s van 2017. 

De royal wedding van Harry en Meghan zal plaatsvinden op 19 mei 2018. Er zal die dag een heerlijke citroentaart met vlierbloesem worden geserveerd.

Lara met het koninklijk stel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *