Koken

Hartstikke populair & lekker: cake in a jar, oftewel taart in een potje. Het lijkt een beetje op mugcake (check hier hoe je die maakt), maar bij cake in a jar wordt de taart in een doorzichtig glazen – of soms plastic – potje gedaan. Super sweet! Gooi je lege jam- of augurkenpotjes dus niet meteen in de glasbak, maar gebruik hem om een yummy treat te serveren!

Cadeautje
Het is wellicht al langer een trend, maar je ziet ze steeds vaker voorbij komen: taart in een glazen potje. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar smaakt ook heerlijk. Je kunt het geven als cadeautje voor jezelf of een ander: dit presentje valt bij iedereen in de smaak! Ook leuk om mee te nemen naar de picknick, lekker taart to-go. Of maak ‘m voor jouw me-time-momentje. Dat wordt genieten!

Cake in a jar! Foto: Cake in a jar UK

Cake in a jar
Het bedrijf ‘Cake in a jar’ uit de UK verkoopt al jaren verschillende fantastische vegan taartjes in een potje. Check hier hun Instagram-page voor #fingerlickkinggood foto’s. Georgina, de founder van ‘Cake in a jar’ is al sinds 2014 actief met dit leuke concept! Op haar website geeft ze aan dat het idee van ’taart in glas’ jaren geleden al bestond, toen vrouwen en gezinnen hun mannen en vaders uit het leger graag wilden verassen met zelfgebakken taart. Die mannen waren vaak in het buitenland en transport voor taart was eigenlijk niet mogelijk. Zo kwamen ze op het idee om het gebak in een glazen pot op te sturen. Georgina ging er ook mee aan de slag en bracht heerlijke smaken op de markt!

Ook zooo lekker: taart in een mok: Mugcake!

Zelf maken
Natuurlijk kun je zelf in de keuken aan de slag om deze te maken, het is vrij simpel. Je kunt een biscuit, cake of brownie bakken, net als anders. Als die gebakken is kun je met een uitsteker delen van de cake eruit halen. Of misschien nog handiger: bak de cake in cupcake-vormpjes! Deze snijd je (als ze afgekoeld zijn) horizontaal doormidden. Maak daarnaaast jouw favo topping (zoals roomkaas, slagroom of botercrème) en vul de jar met dingen die jij lekker vindt. Laagje cake, laagje roomkaasvulling, laagje fruit, laagje sprinkles, jam of iets anders. En smmmmullen maar!

Recepten

  1. Van Culy: cheesecake in een potje: https://www.culy.nl/recepten/cheesecake-in-een-potje/
  2. Ken je die leuke jampotjes van BonneMaman? Ook die kun je vullen met heerlijkheden: https://www.bonnemaman.nl/recepten/taart-een-potje
  3. Carola heeft ook een tip: bak het cakeje alvast in de weckpot zelf: https://www.carolabaktzoethoudertjes.nl/2015/08/cake-in-een-potje-html/
  4. Een goed idee van Landleven: appeltaart in een potje! https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2018/januari/appeltaart-in-een-potje/
  5. Red Velvet in a jar van Dr. Oetker: https://www.oetker.nl/nl-nl/recept/r/red-velvet-in-a-jar

Inspiratie op social media
Inspiratie nodig? Volg de hashtag #cakeinajar op instagram en smul alvast van deze afbeeldingen.

Ook Pinterest heeft goeie plaatjes! En zo’n jar kun je natuurlijk met taart vullen, maar ook met allerlei ander lekkers. Ooit gehoord van salad in a jar? Of soep? Leef je uit!

Hoe maak je taart in een potje? Cake in a jar….yummy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *