Liefmans ‘on the rocks’ is bij warm weer voor velen een fantastisch genietmomentje. Dit is pas compleet met een verfrissend stukje taart. Wat dacht je ervan om je favo drankje in een kwarktaart te verwerken? Dat is toch het lekkerste wat er is in de zomer? Liefmans en kwark – een heerlijke combi!

Een zomerse traktatie: De Liefmans Kwarktaart! Foto: De Zoetekauw

Het recept is verzonnen door Lianne van De Zoetekauw. Op haar blog geeft ze aan: “Door de Radler kwarktaart kwam ik op het idee om een variant te bedenken: de Liefmans kwarktaart.” De smaak van Liefmans Fruitesse on the rocks is licht zoet met fruitige accenten van aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes. Liefmans Fruitesse drink je met veel ijs. En vanaf nu natuurlijk met een stukje Liefmans Kwarktaart!

Lees hier meer over de Radler Kwarktaart

Recept van De Zoetekauw
De heerlijke Liefmans kwarktaart is niet moeilijk om te maken. Je hebt Bastogne koeken nodig, boter, gelatine, kwark, slagroom, witte basterdsuiker en natuurlijk Liefmans! Ter decoratie slagroom en kersen (of ander fruit). Heb je liever Liefmans Yell’oh? Dat kan ook! Decoreer de taart dan met stukjes citroen of ananas. Voor de mensen die een wat makkelijker recept willen: koop gewoon een pakje kwarktaart (zonder bodem) en gebruik geen water, maar Liefmans. Volg verder de aanwijzingen op de verpakking. De bodem en decoratie kan je natuurlijk wel toevoegen.

Klik hier voor het recept van De Zoetekauw 

Decoreer je Liefmans Kwarktaart met kersen. Foto: De Zoetekauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *