Wat er ook te vieren valt: cheesecake is altijd een goed idee! Veel mensen denken dat deze taart oorspronkelijk uit Amerika komt, maar dat is niet het geval volgens de Grieken. Zij claimen de cheesecake als ‘hun’ ontdekking. Wie er gelijk heeft maakt voor dit recept weinig uit. Deze cheesecake is namelijk heerlijk, of hij nu New York of Samos als origine heeft…

Wat heb je nodig?

– 200 gram Bastognekoeken
– 100 gram boter
– 3 eieren
– 1 vanillestokje
– 3 pakjes MonChou (300 gram)
– 250 gram mascarpone
– 150 gram crème fraîche
– 175 gram basterdsuiker
– 1 eetlepel bloem
– evt sap van een halve citroen
– Fruit naar keuze

1. Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 120 graden Celcius.
2. Hak of maal de bastognekoeken fijn. Wil je een dikkere bodem? Gebruik dan het hele pak. En wat meer boter natuurlijk.
3. Laat de boter smelten, schep de fijngemalen koekjes er door heen en verdeel het in de springvorm. Laat de bodem afkoelen in de koelkast.
4. Mix de MonChou, mascarpone, crème fraîche, basterdsuiker, bloem en de eieren samen tot een egale massa. Snijdt het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Schep dit door het mengsel. Wil je een wat frissere cheesecake? Doe er dan nog wat citroensap doorheen.
5. Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengsel in de bakvorm.
6. Bak de cheesecake ongeveer 1,5 uur in de oven. Hij mag lichtbruin van kleur zijn.
7. Laat de cheesecake een paar uur afkoelen in de koelkast en versier hem dan met fruit naar keuze. Zoals bijvoorbeeld op de foto: met blauwe bessen en frambozen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *