Chocolade is op zichzelf al superlekker, maar je kunt er nog veel meer mee dan alleen een stukje van eten. SoYummy geeft in de video hieronder aan hoe je heerlijke kleine chocoladehapjes maakt, zoals de – met chocolade overgoten – aardbeien! Hoe maak je ze? Snijd een aardbei door de helft en leg de helften naast elkaar, zodat ze de vorm krijgen van een hart. Steek er een prikker door en overgiet ze met gesmolten chocolade. Als ze afgekoeld zijn, kun je er nog roze of roze glazuur op spuiten. Of roze sprinkels! Met deze tips maak je al je baksels Valentijn-proof!

Bakken met chocolade? Klik hier!

Jaaaa! Chocolaaaa!

Chocolade met inhoud
Nog meer lekkers? Vul een ijsblokjesvorm met gesmolten chocolade. Beweeg heen en weer, zodat elke kant helemaal bedekt is. Leg de vorm ongeveer 20 minuten in de vriezer en vul met een lekkernij zoals frambozen, kokosrasp, pindakaas, caramel, noten of marshmallows. Giet daarna de rest van de chocolade eroverheen. Nog eens 20 minuten in de vriezer en klaar zijn je chocolaadjes mét heerlijke inhoud!

Wist je dat? Onderzoek heeft aangetoond dat het brein van mensen die chocolade eten, meer endorfine aanmaakt – en endorfine is een van de boodschapperstoffen die betrokken zijn bij ons gevoel van plezier. Tijd voor een bezoekje aan het chocolademuseum!

Chocolade + aardbeien = de perfecte combi!

Hoe je deze lekkernijen maakt? In de video van SoYummy hieronder zie je hoe. Met deze en nog veel meer DIY Valentijnstraktaties.

So yummy om naar te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *