GS – Hans, de winnnaar van Heel Holland Bakt, is na zijn zege gestopt met zijn opleiding en stort zich sindsdien volledig op het bakken. In zijn Instagram Stories geeft hij antwoord op de vragen over hoe het nu met hem gaat en wat hij allemaal doet. Hans heeft al een bakboek geschreven en is een bezige bij: “Ik geef demo’s, workshops, hou een blog bij en schrijf boeken”, geeft hij aan.

Vijf tot zes keer per week
Hans heeft een eigen bedrijf ‘Hans Bakt’ en bakt vijf tot zes keer per week. “Voor mijn blog bak ik natuurlijk erg veel, maar ook omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen uit te proberen.” Daarnaast leert hij veel bij. “Ik loop twee keer per week stage bij Patisserie De Rouw in Vught.”

Foto: Instagram Hans Bakt

Gezellig bij oma
De jonge ondernemer woont nog bij zijn oma. Met haar gaat het goed. “De winter viel haar afgelopen jaar wat zwaar, maar de zonnestralen doen haar behoorlijk goed. Ze voelt zich kiplekker en proeft elke dag mijn baksels. Het leukste vind ik dat er altijd iemand om mij heen is als ik in de keuken bezig ben. Wel zo gezellig!”

Lees hier hoe het met de andere finalisten van HHB 2017 gaat

Sleutel tot succes
Volgens Hans is het onder de knie te krijgen van de basis de sleutel tot een succescarrière als thuisbakker. “Begin bij de basis! Banketbakkersroom, bladerdeeg, soezendeeg, botercréme. Leer alles zonder pakjes/zakjes te maken. Op die manier verbreed je je bakkennis en word je steeds beter. Haal je kennis uit goede boeken!”

Chocolatier
De winnaar van HHB 2017 is gek op zelfgemaakte stroopkoeken. “Maar het lekkerste om te bakken is een Franse opéra-taart. Dat is een chocoladetaart met een soort spiegelglazuur. Niet alleen super lekker, maar ook super mooi!” Chocolade is zijn passie. “Ik leer super veel tijdens mijn stage, maar de verschillende technieken om chocolade-decoraties te maken vind ik het meest interessant. “Vanaf september ga ik ook een opleiding tot chocolatier volgen in Antwerpen.”

De stroopkoeken van Hans. Klik hier voor het recept!

Nieuw project
Hij is nog bezig met een nieuw project. “Maar daar mag ik nog niet teveel over verklappen”, is zijn antwoord. Hij wil in de toekomst ooit ook wel een eigen patisserie gaan starten. “Maar sinds ik stage loop bij een patisserie, besef ik dat je heel wat ervaring nodig hebt om succesvol een eigen patisserie te kunnen runnen. Ik wil graag eerst mijn kennis en vaardigheden uitbreiden. Daarna ga ik nadenken over iets voor mezelf.”

Heb je bakvragen? Hans Helpt! Klik hier voor zijn baktips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *