Een heerlijke manier om een fijne avond mee af te sluiten, is om thuis een crème brûlée te maken. Er zijn een paar stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u het perfecte resultaat krijgt. U kunt voor dit recept Custard-bekers of Ramekins gebruiken. De crème moet rond de randen van de pan borrelen. Ondertussen moeten de eierdooiers dik en citroen gekleurd zijn.

Karameliserende suiker

Om de gekarameliseerde laag te maken, hebt u gewone rietsuiker of een fijngemalen suiker nodig. Beide suikers zullen gelijkmatig smelten, maar je zult nauw moeten in de gaten houden als de suiker brandt of uiteenvalt. De beste karameliserende suiker is wit en je moet bruine of turbinado-suiker vermijden, die melasse bevatten. U kunt ook iets ongeraffineerde rietsuiker gebruiken, die lichtbruin en minder plakkerig is. Bij het karameliseren van suiker is het belangrijk om de vlam gelijkmatig te houden, wacht tot het begint te borrelen en geduldig te zijn.

 Het proberen van deze techniek met een fakkel kan lastig zijn, maar wereldberoemde chef-koks raden aan om eerst te oefenen om het onder de knie te krijgen. Als je het jezelf makkelijker wil maken koop je best een speciale creme brulee-brander die het allemaal net iets makkelijker maakt.

Een andere optie voor karameliserende suiker is het gebruik van poedersuiker. Bruine suiker zal de kleur van de vla veranderen. Als u bruine suiker wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u het goed roert voordat u de vla bakt. De meeste creme brulee recepten vragen om suiker in de crèmekleurige vla. Suiker voegt smaak toe en helpt de eierdooiers hun romige textuur te bereiken. De karamellaag is belangrijker dan de vla eronder.

Creme Brulee afmaken in de oven

Bij het afronden van een creme brulee in de oven zijn er een paar belangrijke details om op te letten. Het eerste wat u moet onthouden, is dat de vla volledig moet afkoelen voordat u de knapperige suiker kunt toevoegen. Nadat het dessert volledig afgekoeld is, kun je de creme brulee maximaal drie dagen in de koelkast zetten. Zorg ervoor dat u de oventemperatuur in de gaten houdt en de temperatuur in de oven in de gaten houdt.

De volgende stap bij het afwerken van een creme -brulee in de oven is het karameliseren van de suiker van de suiker. Dit is gemakkelijk om te doen, maar het is cruciaal om de suiker niet te verbranden. Kantel de ramekins in plaats daarvan zodat de suiker gelijkmatig wordt verdeeld. Verbrand de bovenkant van de creme brulee niet, omdat het karamelisatieproces wordt vertraagd als je het niet zorgvuldig doet.

Smaak van vanille creme brulee

Vanille creme Brulee thuis maken is een uitstekende manier om te experimenteren met smaken en texturen volgens kookblog Smaakversterkers. Dit populaire dessert is een van Martha Stewarts favorieten. De naam is Frans voor verbrande crème. Het is het beste geserveerd net nadat het oppervlak karameliseert. Klop het roommengsel op een langzame, opeenvolgende manier in.

Het gebruik van vanillebonen in uw vla geeft het zijn diepste smaak, maar u kunt ook vanillebonenpasta gebruiken. Voor de korst kunt u gewone kristalsuiker vervangen. Zorg ervoor dat u alleen een kleine theelepel per ramekin gebruikt. In plaats van vanilleboon kunt u pure vanille -extract of vanillebonenpasta gebruiken. Om de vla te maken, klopt u de ingrediënten gewoon ongeveer een uur samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *