GS – Juli is in de VS de National Icecream Month. En natuurlijk mogen we deze maand overal ter wereld vieren. Dat doen we dat met een heerlijke frambozen ijstaart! Met de mooie witte en roze lagen ziet deze taart van Aniek Keijsers – op Instagram bekend als @flourgirl.nl – er za-lig uit. Loopt bij jou het water al in de mond? Ga dan aan de slag! Deze frambozen ijstaart is hét perfecte taartje voor in de National Icecream Month én de rest van de zomer!

Foto: @flourgirl.nl

Het recept
De onderste laag bestaat uit verkruimelde bastognekoekjes – Yummy! Daarna komt een laagje met frambozen sorbet én eentje met frambozen roomijs. Houd er rekening mee dat beide lagen minimaal vier uur moeten opstijven. De taart is dan nog niet af: er komt nog een heerlijke mascarpone room bovenop. Daarna wacht je nog vier uur en kun je de taart serveren. Zo’n smakelijk plaatje is het wachten zeker waard! Natuurlijk kun je de ijstaart nog toppen met een laag frambozen en ander zomerfruit. Of versier deze met fleurige bloemen zoals op de foto.

Klik hier voor het recept van @flourgirl.nl – Eerst zie je de Engelse versie en daaronder de Nederlandse. Succes met deze zomerse frambozen ijstaart en….probeer ‘m te delen 🙂

LEKKER & GEZOND: In dit recept zit ruim 750 gram! frambozen verwerkt. Frambozen zijn erg gezond en bevat verschillende vitaminen en vooral mineralen. Er zit veel vitamine C in. Vitamine C heb je nodig voor een goede weerstand en voldoende energie. Daarnaast zorgt het voor een goed functionerend zenuwstelsel en gezonde botten, tanden, huid, haar en bloedvaten. Frambozen zitten dus boordevol voedingsstoffen en je kan er rustig een bakje vol van nemen zonder je schuldig te voelen. 100 gram frambozen bevat zo’n 43 kilocalorieën, 7 gram koolhydraten en 2,5 gram vezels. Meer weten over alle fantastische gezondheidsvoordelen van frambozen? Lees het artikel op Gezondheidsnet.nl.

Foto: @flourgirl.nl

Aniek maakt nog veel meer #breathtaking plaatjes en heerlijke recepten. Check haar website en volg @flourgirl.nl op Instagram!

Foto: @flourgirl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *