Wel eens gehoord van de Zebra Cheesecake? Hij wordt zo genoemd omdat hij meerdere kleuren heeft. En als je hem aansnijdt zie je de strepen nog een keer. Je kunt natuurlijk zwart/wit gebruiken voor een échte Zebra-look, maar allerlei andere kleuren zijn ook mogelijk.

Volgens de meeste receptenmakers is het bakken van deze cheesecake makkelijker dan je denkt. Je zorgt er gewoon voor dat het beslag voor de cheesecake in twee kommen wordt verdeeld en geeft de helft een mooi kleurtje. Je kunt dus ook net zo goed een recept voor ‘gewone’ cheesecake gebruiken en het beslag verdelen. Als de bodem in de bakvorm zit, mag het beslag erbij. Je voegt de twee kleuren om en om toe, zodat er mooie strepen ontstaan. Hoe je dat doet zie je in het onderste filmpje in dit artikel. Als je nog meer kleuren wilt moet je even oefenen, maar ook dat is mogelijk!

Hieronder vijf verschillende recepten voor een Zebra Cheesecake.

Foto: Pandispagna.net

1. De Glutenvrije
Oh My Pie maakte een glutenvrije fruitige Zebra Cheesecake zonder geraffineerde suikers. Het recept voor dit plaatje kun je hier vinden. Heel belangrijk: met deze gezonde versie kun je gewoon ontbijten! 🙂

Foto: Oh My Pie

2. Eentje met jam
Heb je trek in iets fruitigs? Hero maakte een recept met bosvruchtenjam en bastognekoeken. Natuurlijk zijn er veel variaties mogelijk in de soorten jam en bodems. En bovenop natuurlijk lekker veel vers fruit. Proberen maar!

3. De Red Velvet-variant
Deze cheesecake heeft prachtige rode strepen. De bodem is van Oreo-koekjes en er wordt Philadelphia roomkaas gebruikt. Het recept is in het Spaans, maar makkelijk te vertalen via Google Translate. Klik hier.

4. I wanna see the rainbow!
Deze is voor gevorderden, omdat het nog moeilijk is om verschillende kleuren netjes te scheiden, maar het is zeker een uitdaging. Ga jij voor de regenboogvariant? Klik hier voor het recept van Tastemade.

5. Ohhh met Oreos
Hieronder zie je een filmpje in het Engels, waar een Zebra Cheesecake met Oreos wordt gemaakt. Daaronder zie je nog een ‘how-to’ waarbij precies wordt weergegeven hoe je die strepen maakt.

https://www.youtube.com/watch?v=AmciZo5HHCc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *