GS – De zomer komt eraan! En wat is er bij zonnig weer verfrissender dan een lekker ijsje? Dit jaar kun je een nieuw soort ijscombinatie proberen: ijs+taco = ijstaco. Inclusief allerlei lekkers. In de VS en Australië is het concept al langer bekend, maar sinds kort kun je de ijstaco ook in België bestellen. Vanaf begin mei is deze kleurrijke traktatie beschikbaar bij Arketto in Sint-Niklaas. “We hadden deze trend opgemerkt in Amerika en hebben er onze eigen twist aan gegeven”, vertelt Moreno Adriaenssens van Arketto. De taco’s bestaan uit een soort ijshoorndeeg waar een plantaardige kleurstof aan wordt toegevoegd. Gemiddeld betaal je 6,5 euro voor een ijstaco.

Foto’s: Instagram Arketto

Kleurrijk
Arketto heeft zelf een macaron-bakkerij. “Het maken van de kleurrijke koekjes ging daardoor vrij snel. Het product liep meteen goed en spreekt veel mensen aan. Vooral de jeugd reageert enthousiast op de kleuren. We hadden wel iets verwacht, maar hebben enorm veel media-aandacht gekregen en ook daardoor gaan ze heel hard. Ondertussen zijn we volop bezig met de vegan variant, die gaat er tegen volgend weekend zijn.”

VMT maakte een reportage van de ijstaco’s. Klik hier om deze te bekijken. 

XL ijstaco
Er zijn vijf smaken verkrijgbaar. Vanille, chocolade, kers, framboos univcorn en perzik. Ook kun je een ‘plate’ bestellen met alle smaken. “Na de introductie van de vegan versie in de week van 14 mei, komt binnenkort ook de XL ijstaco. Daarna bestaat er de kans dat we deze zomer verder gaan uitbreiden met pop-ups of een foodtruck”, besluit Moreno.

Er zijn ook macarons met ijs ertussen. Klik hier om daar meer over te lezen.

Zelf zoete taco’s maken? Jill (Avatros) maakt ze in het filmpje hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *