GS – Als je in Amsterdam langs ‘De Taart van m’n tante’ loopt, is de kans groot dat je blijft stilstaan om de prachtig gedecoreerde taarten te bewonderen. Meestal overtuigt dit heerlijke uitzicht om ook een kijkje te nemen in de Konditorei. Binnen is het huiselijk, roze en gezellig. “Er zijn hier elke dag wel bijzondere gebeurtenissen, zowel in de bakkerij als het café. In ‘De taart van m’n tante’ is het nooit saai. De ene keer is er een huwelijksaanzoek met taart in de Konditorei, en de volgende dag maken we een taart voor een begrafenis”, vertelt Daphne Louwris van De Taart van m’n Tante.

Gekke taarten
In 1990 werd Konditorei De Taart van m’n tante geopend in Amsterdam. De oprichter van dit concept is Siemon de Jong. Hij is bekend van het programma: de Taarten van Abel. Hij zegt in een interview met de Volkskrant: “Toen wij met de zaak begonnen, waren er nog niet zoveel mensen die gekke taarten maakten. Nu heeft ieder dorp een creatieve taartenbakker en heten allerlei taartenwinkels iets met tante, heel verdrietig eigenlijk. Creatief met gebak is het nieuwe knutselen.” Klik hier voor meer uitspraken van Siemon.

Allerlei pluimage
Bij De Taart van m’n tante kun je genieten van ambachtelijk gemaakte zoete of hartige taarten, koffie van Hesselink, thee van Mr. Jones en diverse frisdranken zoals de heerlijke biologische sapjes van De Drie Wilgen. “In de Konditorei komen bezoekers van allerlei pluimage”, aldus Daphne. “Kinderen met hun moeders, tieners, gepensioneerde stellen en toeristen. Ook worden er feestjes gevierd van verjaardagen tot zelfs baby showers. De laatste jaren merken we wel dat de groep niet-Nederlandse toeristen groter wordt.”

Inspiratie van de klant
Daphne Louwris is met name actief in de bakkerij en ontwerpt en maakt prachtige taarten. Ze is niet de enige. “Er is een heel team aan decorateurs en bakkers die de taarten maken. De inspiratie komt vaak uit het contact met de klant. Die geeft zijn of haar wensen door en wij bouwen daarop verder. Dat is het creatieve stuk in ons werk.”

Ze geeft aan dat het team verschillende soorten taarten maakt. “Een heel populaire taart bij ons is de straciatella: een perfect huwelijk tussen chocola en vanille. Met stukjes chocola, net als het ijs! Of we veel fondant gebruiken? Uiteindelijk vinden we toch allemaal het leukst om een taart te maken die lekker is. Veel fondant gebruiken we alleen als het nodig is voor de decoratie, maar liever maken we taart met ganache of marsepein. Verder bakken we ook bijzondere recepten zoals een maanzaad/chocoladetaart, die ook nog glutenvrij is!”

Daphne heeft een gouden tip voor taartenbakkers: “Blijven proeven! En bespaar niet op de ingrediënten van je taart. Dat vind je terug in de smaak.”

Meer foto’s? Zie hieronder een sfeerimpressie en check ook de Facebookpagina van De Taart van m’n Tante

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *