Toen de Ruby chocolade in 2017 werd geïntroduceerd, waren veel mensen laaiend enthousiast. En dat was met name vanwege de prachtige roze kleur. Pink is namelijk hartstikke hot! Ruby is de vierde chocoladesoort, naast de welbekende soorten puur, wit en melk. Er kwamen ook nieuwe producten op de markt zoals de roze kitkat,de roze chocoladeletter en de roze bonbon. Bakken met chocolade is heerlijk, maar bakken met Ruby chocolade is lekker én roze! Check snel de recepten hieronder en ga lekker aan de slag met Ruby chocola!

TIP: Tegenwoordig kun je een echte Ruby chocoladebakmix kopen van FunCakes. Met deze mix van FunCakes bak je een heerlijke fruitige taart met Ruby en witte chocolade stukjes! Deze mix voor Ruby Cake heeft een prachtige roze kleur waardoor je creaties zullen gaan stralen. Tevens is deze taartmix ook geschikt voor het maken van leuke roze cupcakes en cakes.

Tartelettes met crème van ruby chocolade van Rutger Bakt.
 1. No bake cheesecake – Een cheesecake met Ruby chocolade, frambozen en bastognekoeken: dat klinkt als een fantastische taart! Het recept kun je vinden op de website van Sligro.
 2. Blondies!
  Mmmm…roze blondies! Super leuk om je liefde te verrassen, als traktatie of voor Moederdag! Volgens Betty van Betty’s Kitchen steel je ieders hart met deze blondies met roze chocolade. So sweet!
 3. Cookies!
  Ben je dol op koekjes én chocolade? Dan heeft Fashionlab het perfecte koekje voor jou gevonden. Koekjes zijn heerlijk bij de koffie of de thee en met deze pink cookies ga je scoren! Check het recept hier!
 4. Tartelettes met blauwe bessen
  Het leuke van tartelettes is dat je ze met veel verschillende vullingen kunt maken. Voor dit recept heeft Rutger van Rutger Bakt een crème gemaakt van de roze chocoladevariant. De zijdezachte crème van Ruby chocolade combineert heerlijk met de knapperige tartelettebodem en de frisse blauwe bessen bovenop! Naast de tartelettes heeft Rutger ook het recept voor heerlijke slagroomtruffels met….deze chocoladesoort! Dat wordt smullen!
 5. KitKat Ruby Cupcakes
  Voor deze heerlijke KitKat Ruby Cupcakes heb je wel 12 KitKat Ruby repen nodig! Daarnaast zit er ook een peer in dit recept verwerkt. Check het recept op de site van Nestlé chocolade. Ge-nie-ten!
 6. Aardbeientaart!
  Aardbeien en chocolade is altijd een goede combi. En helemaal met de roze variant! Het bijzondere aan dit recept van Bouwhuis is dat er bovenop de taart ook nog mooie roze chocoladesierten komen. Perfect voor Moederdag!
De KitKat Ruby!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *