Taarten en andere baksels versieren met eetbare bloemen is al langer een heerlijke baktrend. Normaal gezien zijn de verse eetbare bloemen alleen een bepaald gedeelte van het jaar beschikbaar, maar door de toegenomen vraag heeft Adriënne van de Eetbare Bloemenshop nu ook gedroogde eetbare bloemen in het assortiment! Deze kun je zeker een half jaar bewaren. Gedroogde bloemen zijn tegenwoordig erg populair. Niet alleen mooi in een vaas, maar ook als topping op je taart!

Jaarrond verkrijgbaar
Regelmatig krijgt de teelster de vraag of alle eetbare bloemen het hele jaar leverbaar zijn. “Door het Nederlandse klimaat is dit bij niet mogelijk. In de zomermaanden bloeit er veel en in de wintermaanden heel weinig”, legt ze uit. “Om verspilling van de eetbare zomerbloemen tegen te gaan zijn we ons gaan verdiepen in andere mogelijkheden om eetbare bloemen langer te kunnen gebruiken.”

De Eetbare Bloemenshop heeft verschillende soorten gedroogde bloemen

Bloemen uit de oven
Sinds enkele maanden drogen ze bij De Eetbare Bloemenshop de bloemen in een droogoven. “Uit studies blijkt dat je eetbare bloemen, mits goed gedroogd, lang kunt bewaren. Een droogoven trekt het vocht uit de eetbare bloemen dankzij een warme luchtcirculatie. Er zitten verschillende lagen in een droogoven, zodat er meerdere soorten eetbare bloemen tegelijk gedroogd kunnen worden”, aldus Adriënne.

Mmm….Berlinerbollen met gedroogde eetbare bloemen! Foto: Het kleine bakkertje

Gedroogde eetbare bloemen zijn 100% natuurlijke sprinkles. De bloemen kun je op verschillende manieren gebruiken. “Gedroogde eetbare bloemen zijn te gebruiken in bijvoorbeeld bloemenboter of op een taart. Doe ook eens een theelepel gedroogde eetbare bloemen in een thee-ei en maak er heerlijke bloementhee van. Er is zo veel mogelijk met eetbare bloemen! Ook een salade krijgt extra kleur door er gedroogde bloemblaadjes over te strooien. Een andere tip: bak een paar gedroogde bloemblaadjes mee in een eiergerecht of vries ze in een ijsblokje!” Adriënne geeft het advies om niet te veel gedroogde eetbare bloemen te gebruiken. “Een subtiele toevoeging aan baksels en gerechten is voldoende. Gedroogde eetbare bloemen zijn de finishing touch van je gerecht.”

Door de Eetbare Bloemenshop worden momenteel de volgende bloemen gedroogd:

Wil je ook eens gedroogde eetbare bloemen proberen? In de webshop vind je leuke potjes met gedroogde eetbare bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *