GS – Suiker is tegenwoordig een ‘hot issue’ en iedereen heeft er wel een mening over. Eten we het te veel? Moeten we er helemaal mee stoppen? Sommige mensen voeden hun kinderen op zonder suiker. In een interview met RTL zegt moeder Natasja: “Mijn kind krijgt geen taart op haar eerst verjaardag. Er zijn ook gezondere alternatieven.”

Wist je dat je meer suiker eet dan je dacht?

Met suiker om leren gaan
In datzelfde artikel laat RTL ook een diëtiste aan het woord die aangeeft dat kinderen best wat suikers mogen eten. “Als kinderen helemaal geen suiker eten, ook geen natuurlijke suikers, kan dat juist tot gebrek aan energie leiden”, aldus Esther van Etten. Opvoedkundige Marina van der Wal geeft aan dat snoep nu eenmaal onderdeel is van de maatschappij. Ook zij gelooft niet in volledige onthouding. “Kinderen komen uiteindelijk in een maatschappij terecht waar ze al die zaken tegenkomen. Het is daarom juist belangrijk om ze te leren met suiker om te gaan.”

Ondanks negatieve berichten ‘mag’ suiker dit jaar blijkbaar weer

Bakken zonder suiker
Wil jij bakken zonder suiker? Het kan! Volgens Saskia van Blij Suikervrij zijn er een aantal basisingrediënten die ze in huis heeft om gezonder te bakken. Klik hier voor meer informatie. Ze geeft aan dat er voldoende goede suikervervangers zijn. Voorbeelden zijn fruit en stevia. Hier kun je andere suikervervangers vinden.

Is helemaal suikervrij jou ook een stap te ver? Start met een kwart minder!

Koekjes bakken zonder suiker? In het filmpje van PuurGezond hieronder zie je hoe!

Zin in een appelcake zonder zuiker? Marieke van Schepje Suiker geeft je het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *