Wil jij je zelfgebakken taarten verkopen? Recent is een nieuw platform gelanceerd waarop hobbybakkers hun producten te koop aan kunnen bieden aan gebakliefhebbers uit de buurt. Mensen die op zoek zijn naar gebak kunnen het vinden op de website van Gebakplaats. Er kunnen ook speciale bestellingen gedaan worden bij hobbybakkers die zich hebben aangemeld.

Gecombineerde passies
De 17-jarige vwo-leerling Teun heeft recent het initiatief genomen voor het nieuwe platform. Teun probeert met het platform zijn hobby, het ontwikkelen van websites, en zijn liefde voor het gebak van zijn moeder, ook een hobbybakker, te combineren.

Alle hobbybakkers zijn welkom
Gebakplaats richt zich echt op mensen die voor hun hobby bakken en daarom is iedereen welkom om zijn of haar gebak aan te bieden op het platform. Beginnende bakkers maar ook ervaren hobbybakkers kunnen hun baksels aanbieden. Lekkere ouderwetse appeltaarten of worteltaarten zijn welkom, maar ook exclusievere driptaarten, verjaardagstaarten of bruidstaarten mogen aangeboden worden.

Hoe maak je een dripcake?

De dagbesteding van zorgboerderij Griftenstein & Zorg in de Bilt vindt het initiatief van Teun een mooie aanvulling op de keukenkunsten van de cliënten. Hun taarten worden nu aangeboden via Gebakplaats. De cliënten vinden het erg leuk om in de keuken te staan en bovendien is het nog eens leerzaam ook. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze een recept moeten volgen en hoe ze moeten samenwerken met hun collega’s. En hoe tof is het, als er op een feestje in plaats van een taart van de plaatselijke supermarkt, een taart geserveerd wordt die gebakken is door de hobbybakkers van Griftenstein & Zorg! Een heerlijke taart met een mooi verhaal. De worteltjestaart is inmiddels al razend populair. Verder bieden ze ook heerlijke brownies met witte chocola en een luchtige cheesecake aan.

Kopen en verkopen
Als een hobbybakker gebak wil plaatsen is dat gratis. Gebakplaats vraagt ook geen commissie. Het enige wat er moeten worden gedaan is het aanmaken van een account en het plaatsen van een omschrijving van het gebak. Mensen die gebak zoeken kunnen hierop reageren. Het verdere contact verloopt dan gewoon tussen de hobbybakkers en de kopers van het gebak. De bedoeling is dat geïnteresseerden het gebak bij de hobbybakkers ophalen. Hobbybakkers kunnen ten alle tijden advertenties pauzeren als ze even geen tijd hebben om te bakken.

Hobbybakkers gezocht
De eerste hobbybakkers hebben al een aantal heerlijke baksels te koop gezet en de eerste taarten zijn inmiddels al verkocht. Maar het platform is op zoek naar nog veel meer hobbybakkers en gebakliefhebbers. Ben jij een hobbybakker, meld je dan aan. Als er iets te vieren valt en je zoekt speciaal gebak of als je gewoon zin hebt in iets lekkers, kijk dan eens wat de hobbybakkers in jouw regio voor je kunnen betekenen.

Geïnteresseerd? Ga naar www.gebakplaats.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *