Heb je al gehoord van de gouden chocolade? Voor het eerst in meer dan 100 jaar breidde Callebaut vorig jaar haar Finest Belgian Chocolate assortiment uit met een nieuwe smaak en kleur. De gloednieuwe karamelchocolade ‘Gold’ wordt naast de bestaande klassiekers puur, melk en wit, toegevoegd aan het basisassortiment. Gold heeft een kleur van warm karamel, zacht oranje en een tikkeltje goud.

Foto: Callebaut

Eigenschappen
Gold is volgens Callebaut eenvoudig te doseren, smelten, kristalliseren en te verwerken in recepten. Het product heeft een karamelchocoladesmaak met vleugjes toffee, boter, room en zelfs een snufje zout. Klik hier voor meer productinformatie op de website van Callebaut.

Foto: Callebaut

Made in Belgium
Net zoals alle bestaande chocolades van Callebaut, wordt de Gold chocolade volledig in België gemaakt, van boon tot chocolade. Dit betekent tevens dat de chocolade, net zoals de rest van het basisassortiment onder het duurzaamheidslabel van de ‘Cocoa Horizons Foundation’ valt. Hiermee wil Callebaut een duurzame toekomst voor cacaoboeren in West-Afrika garanderen.

Recepten
Aan de slag met de gouden chocolade? Klik hier voor recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *