GS – Voorafgaand aan de Cake International in Birmingham ging ik op zoek naar lekker en leuk gebak. Voor de echte trends moet je natuurlijk op de beurs zijn, maar Marks & Spencer heeft ook heerlijke dingen. Alles is in kerstsferen en je kunt je kerstmenu vanaf 12 november al bestellen, zowel online als in de winkel. Geen zorgen, geen stress: Marks & Spencer zorgt voor je kerstmenu.

Help! De kerstman zit vast!
Bij het kerstmenu hoort natuurlijk een dessert. Wat wordt het dit jaar? In de folder geeft de retailers lekkere tips met overheerlijke hapjes en taarten. Het spektakelstuk van 2017 is toch wel de kerstman die vast zit in de schoorsteen. Aan de buitenkant van de cake zie je bekende laarzen van de kerstman en een gedeelte van zijn benen, gehuld in het rode pak. De verrassing zit echter in de binnenkant! Als je de cake doorsnijdt, zie je de riem van de kerstman. Deze is gemaakt van black velvet en icing. Je kunt met 16 personen van deze taart eten voor de prijs van 20 pond.

Santa’s hat
Ook een idee is om de muts van de kerstman te eten in de vorm van een red velvet cupcake! De meeste taarten zijn vrij lang houdbaar, dus mocht je er tijdens de kerst geen plaats meer voor hebben, kun je hem altijd in januari nog aansnijden. Mega schattig is de Paddingtontaart. Dit heeft niets met kerst te maken, maar Paddington kan het hele jaar door, vinden de Engelsen! Een andere taart die daar veel wordt gegeten rond kerst is de ‘minde pie’. Dit is een typisch Britse zoete taart gevuld met verschillende producten zoals gedroogd fruit en soms vlees.

Geen zin in taart? Bestel dan spruitjes! Lust je die ook niet? Dan zijn er ook nog de lookalikes – chocoladespruitjes – chocolade verpakt als ‘Brussels Sprouts’. Voor ieder wat wils dus!

Ga naar www.christmasfood.marksandspencer.com om alle lekkernijen te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *