Weet je al wat je deze Kerst gaat koken en bakken? En hoe de tafel eruit gaat zien? Heb je nog geen idee? Doe dan inspiratie op met de trends van dit jaar, dan zijn jouw gerechten – en tafel -helemaal Instaproof ;).

Een belangrijke trend deze Kerst is het minderen. Less is more. Zo mogen desserts bijvoorbeeld lichter. Patissier Hidde de Brabander zegt in een interview met ELLE Eten: “Kerst is echt een marathon van eten. Als je al een heel kerstdiner op hebt, heb je geen zin meer in loeizware desserts.” Ook eenvoud en kwaliteit is belangrijk: ‘We willen pure, eenvoudige desserts zonder opsmuk, maar dan ontzettend goed uitgevoerd”, vertelt Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven. “Traditionele recepten met een eigen twist”, vult De Brabander aan.

Wat tijdens de kerstmaaltijden anno 2017 bijna een voorwaarde is, is dat de tafels ‘Instaproof’ zijn. Foodstyling wordt nog kleuriger en uitbundiger, volgens Trendwatcher en fooddesigner Marielle Bordewijk. Ook ‘food carving’ is volgens haar helemaal ‘hot’. Dit is het uitsnijden van producten om ze extra mooi te maken, en – je raad het al – Instaproof.

Klik hier voor het volledige artikel van ELLE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *