Bloemen op een taart is meestal een prachtplaatje om te zien. Bakliefhebbers gebruiken ze vaak om het baksel nog mooier en kleurrijker te maken. Het is een aantrekkelijke trend, maar wel eentje waar bij je voorzichtig moet zijn, waarschuwt Better Homes and Gardens, een website uit Australië. De website meldt dat sommige prachtige soorten zoals de hortensia of het lelietje van dalen extreem giftig kunnen zijn. Ook eetbare bloemen kunnen gevaarlijk zijn als je niet weet waar ze vandaan komen.

Voorzichtig
Producten van de bloemist zijn over het algemeen niet geschikt voor consumptie, of ze moeten van een teler komen die eetbare bloemen produceert. Als eetbare bloemen zijn behandeld met bepaalde gewasbeschermingsmiddelen, is het mogelijk dat dit ook op de frosting of botercréme van de taart komt.

Zelf telen
Er zijn verschillende producenten die gespecialiseerd zijn in eetbare bloemen, zoals De Eetbare Bloemenshop. Wist je dat je zelf ook eetbare bloemen kunt telen? Lekkertafelen.nl maakte hier een artikel over. Zij geven hier tien voorbeelden van makkelijk te zaaien of in het wild te plukken eetbare bloemen.

Meer weten over bakken en decoreren met eetbare bloemen? Klik hier voor het artikel van Baknieuws

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *