Horecava 2018 was gericht op de toekomst. Driekwart van de bezoekers gaf aan Horecava vernieuwender te vinden ten opzichte van de vorige editie, volgens de organisatie. Heb jij wel eens een oranje croissant gezien? En een pizzabodem of plukbrood met de kleur van rode bieten? Of pannenkoeken in alle kleuren van de regenboog? Deze en veel meer gekleurde innovaties waren te zien op de Horecava.

Hier zie je de foto’s van Baknieuws.

Innovaties op bakgebied
Op bakgebied waren er veel nieuwe zaken. Zo kwam Lisa’s Choice met nieuwe glutenvrije en biologische koekjes en glutenvrije granola zonder geraffineerde suikers. Bij Dero Foods was een mini-cake selection een nieuwe innovatie. Ook introduceerden zij de Salted Caramel Baked Cheesecake, de American Bagel en glutenvrije taarten. Het bedrijf Gelita introduceerde de eerste eetbare koffiekop. Deze speciale Italiaanse wafelbeker is voorzien van een chocolade coating, die geschikt is gemaakt voor warme dranken tot 90°C. Odenwald kwam met Lecker Bierbrood. Dit brood is gemaakt van de Bierbostel uit de eigen Biologische Brouwerij De Leckere.

Picoletjes zijn mini snackbroodjes met een vulling van roomboter met verse knoflook/lente ui tapenade of bruschetta met roomkaas en tomaten tapenade. Dit product was te zien bij Jacques’ Kruidenboter. Boboli introduceerde de Calzone met 35 tot 40% groenten. Verkrijgbaar in vijf smaken. Ook nieuw bij dit bedrijf waren de de Festivo breekbroden, inclusief dip in het midden.

Hier zie je de foto’s van Baknieuws.

Chocoladenieuws
Choccheck maakte een blog van de nieuwste chocoladeproducten op de beurs. Hier lees je over de chocoladefrietjes, hagelswag, coffee pixels en meer!

3D Food Printing
Op de Horecava was te zien, te proeven, te ruiken en te voelen hoe 3D Food print daadwerkelijk werkt. Ingrediënten zoals groente en fruit, chocolade en marsepein en verse kruiden worden geprint tot eetbare kunstwerkjes. In hoeverre zijn koks in de toekomst overbodig?

De volgende Horecava vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in RAI Amsterdam.

Foto’s Horecava
Meer foto’s van de Horecava zien? Klik hier voor een foto-impressie van de organisatie.

Fermenteren
Zie hieronder een een impressie van Horecava Bakery over fermenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *