Vandaag, 24 januari, is het Nationale Pindakaasdag. Veel mensen kennen het product als broodbeleg, maar wist je dat je met pindakaas ook heerlijke producten kunt bakken? In dit artikel vind je de lekkerste recepten met pindakaas!

Als het aan de Pindakaaswinkel in Amsterdam ligt, gaat heel Nederland deze dag aan de pindakaas. Het is dan niet voor niets Nationale Pindakaasdag. “Iedereen die het lekker vindt, moet op zijn minst een boterham met pindakaas eten”, zegt de eigenaar van de Pindakaaswinkel in Amsterdam tegen het AD. Klik hier voor het volledige artikel.

Bakken met pindakaas
Het Ensemble magazine zetten de 20 meest goddelijke no-bakerecepten op een rij met pindakaas. Zin in pindakaas-mueslirepen en KitKatrepen met pindakaas? Of een veganistische pindakaastaart? Nee….een pindakaas-chocolade roomtaart! Klik hier voor de recepten.

Baknieuws zocht nog vijf lekkere recepten voor je op: 

1. De pindakaas cake van Marina’s Bakery. Op haar blog vertelt Marina: “Deze Pindakaas Cake is het beste van alle werelden samen. Roomboter, pindakaas, suiker, chocolade en pinda’s zijn een killer combination!” Klik hier voor het recept.

2. Bij het zien van de cheesecake met banaan, chocolade en pindakaas op de website van Rutger Bakt loopt het water je al in de mond. Het recept is niet van Rutger zelf, maar van Jarno te Bogt. Zijn cheesecaketaart met pindakaas kwam als beste uit de bus tijdens een bloginsideractie van Rutger met Philadelphia. Jarno eet bijna elke ochtend havermout met banaan en pindakaas als onbijt. Hij werd geïnspireerd om een taart te maken met deze ingrediënten. Klik hier om te smullen!

3. Ben je ook zo gek van de combinatie pindakaas en chocolade? Maak dan de pindakaaskoekjes met stukjes chocola van ‘Made by Ellen’.

4. Brownies met chocolade en pindakaas is heel makkelijk om te maken. Een recept van Allerhande.

5. Calvé, de bekende leverancier van pindakaas, heeft ook veel lekkere recepten. Klik hier voor de pindakaas-spritsen.

Ok, nog eentje dan! Hieronder zie je een filmpje van Chickslovefood met de stappen om de verantwoorde healthy lions met pindakaas te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *