GS – Lokaal, leuk en lekker, dat zijn woorden die bij de producten van Zuster Evie passen. Ben je op zoek naar een smakelijk foodcadeau? Dan kun je één van de ‘Puike Potten’ van Zuster Evie kopen. Hierin zit een mix van verschillende ingrediënten waar je zelf iets lekkers van kunt maken, zoals muffins, brownies, krentebollen, soep, geboorteflikken, chocolademelk of thee. Daarnaast zijn er ook Zalige Zoetigheden en Toffe Toetjes onder het merk verkrijgbaar. Het concept Zuster Evie is bedacht door Eline Vrielink. Zij startte het bedrijf op in 2014 en begon met de verkoop van huisgemaakte hangop.

Een deel van de producten van Zuster Evie

Boven verwachting
Petra Reijngoudt, eigenaar van Zuster Evie Sint-Annaland vertelt dat ze begin mei 2018 als ‘zuster’ is gestart. Ze geeft aan dat het erg bevalt. “Het is een superleuk concept en ik was meteen enthousiast toen ik erover hoorde. De organisatie heeft meerdere ‘zusters’ en we kunnen altijd bij elkaar terecht voor vragen. Elke ‘zuster’ is verantwoordelijk voor haar eigen regio. Tot nu toe gaat het boven verwachting goed.”

“De producten zijn op Tholen al verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten waaronder ’t Kaeswienkeltje in Tholen, Chaletparc Krabbenkreek in Sint-Annaland en Fruitbedrijf van den Berge in Tholen. De potten van Zuster Evie zijn echt cadeautjes. Deze producten zou je misschien niet snel voor jezelf kopen, maar het is meer iets om weg te geven. De heerlijkheden van Zuster Evie zijn bijzonder en uniek. Ze hebben een ambachtelijke uitstraling, waardoor het producten van vroeger lijken. De smaak is heerlijk. Ik laat mensen proeven als ik op een markt of fair de lekkernijen presenteer. Hier wordt erg positief op gereageerd.”

Klik hier voor de Facebookpagina van Zuster Evie Sint-Annaland

Petra Reijngoudt, eigenaar Zuster Evie Sint-Annaland.

Proeven
De onderneemster is zelf gek op bakken. “Ik bak regelmatig alleen of met mijn twee kinderen. Met die ervaring kan ik ook iets heerlijks van deze mixen maken en mijn klanten het eindproduct laten zien en proeven. Ik merk dat de browniemix erg populair is. Ook de mix voor paprika-ui-brood doet het goed! Daarnaast is er een mooie vraag naar de flessen met chocomelk-mix en mousses. Gaandeweg zullen we zien welke producten het beste lopen. Het zal ook per seizoen verschillen.”

Klik hier voor de Facebookpagina van Zuster Evie Sint-Annaland

Franchise
Petra legt uit hoe het concept werkt. “Ik ben aangesloten als franchiser en in mijn regio – Tholen, Steenbergen en Roosendaal – zoek ik verkooppunten voor de producten van Zuster Evie. De ingrediënten koop ik in bij de groothandel en alles wordt bij mij thuis verpakt en gelabeld. Sommige producten komen uit de buurt. Zo wordt de appelmoes gemaakt van appelen uit Tholen. Deze zijn heel speciaal omdat ze smaken naar rum, Jagermeister of appeltaartlikeur.”

Cadeaupakketten
De producten zijn niet online verkrijgbaar. “Mensen kunnen mij altijd contacteren als ze iets willen bestellen. Naast losse producten kunnen ook cadeaupakketten worden geleverd. Logistiek gezien is het nu nog even een uitdaging, maar dat zal in de toekomst veranderen. Natuurlijk hoop ik dat het aantal verkooppunten snel uitbreidt, dan kunnen klanten de producten in hun eigen dorp of stad gaan halen.”

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *