Maak jij graag gerechten met aardbeien? Prestigefruit heeft een nieuwe actie met haar fruit in de hoofdrol. Deze is bedoeld voor chefs, koks en patissiers en loopt tot eind juni. Het is de bedoeling dat je zelf een gerecht bedenkt en maakt met de Prestige aardbeien. Deze post je voor 1 juli op Instagram. Hiermee maak je kans op een Prestige-chefspincet. Klik hier voor meer informatie over de actie.

Foto: Prestigefruit

Op de website van Prestigefruit kun je een interview vinden met sous-chef Maurits van der Vooren van restaurant Latour van hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Hij is gek op aardbeien. In het interview vertelt Maurits: “Aardbeien zijn misschien wel mijn favoriete fruit. Ik maak ze ook wel eens thuis voor de kinderen. Klassiek, met slagroom, dat vinden ze heerlijk. Die combinatie is van zichzelf al zo mooi… Met die kwaliteit in smaak en presentatie van Prestige kan een chef van ieder niveau iets lekkers maken. Makkelijk is niet moeilijk.”

Foto: Prestigefruit – de gouden aardbeien van Maurits Van der Vooren

Niet in de winter
Van der Vooren geniet van de Nederlandse seizoenen waarin het fruit op haar best is. “Seizoensproducten geven karakter aan de seizoenen. Ik serveer geen aardbeien in de winter. Dat is ook voor jezelf spannender. Je moet blijven kijken naar wat het land te bieden heeft en daarin meebewegen. Je moet gewoon blij zijn dat we zulke mooie seizoensproducten hebben in Nederland, genieten van de tijd van het jaar. In de winter heb je dan cranberry’s en moet je daar gewoon mee aan de slag. Dan kun je je in de zomer weer verheugen op het fruit van dat seizoen.”

Klik hier voor het volledige artikel met Maurits Hij heeft ook allerlei recepten gemaakt met de Prestige aardbeien. Deze kun je hier vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *