GS – De macarons van Ladurée zijn wereldwijd bekend en ook het gebak van Ladurée wordt als de top gezien binnen de wereld van patissiers. Het verhaal van Ladurée macaron startte half in de 20e eeuw. Het product werd bedacht door Pierre Desfontaines die twee macaron-koekjes bij elkaar bracht door ertussen een heerlijke ganache vulling te verwerken.

De eerste winkel van Ladurée opende in september 1997 aan de Champ-Elysées in Parijs. Als je het over Ladurée hebt, dan heb je het over een begrip in Parijs. Er zijn ook vestigingen in andere landen en steden, waaronder in Antwerpen.

Over de macaron
Een macaron bestaat uit twee luchtige koekjes die door middel van een zachte vulling met elkaar verbonden worden. De basis van de macaron wordt gevormd door amandelen, suiker, poedersuiker en eiwit. Daar worden smaakstoffen en kleurstoffen aan toegevoegd.

De eerste macarons werden in 1930 gemaakt door Pierre Desfontaines , de kleinzoon van Louis-Ernest Ladurée. De macarons van Ladurée worden door velen omschreven als de beste ter wereld. Dit meldt steden.net.

Ladurée Printemps
Op 21 april bezocht ik één van de shops van Ladurée: Ladurée Paris Printemps. Printems is een enorm warenhuis met allerlei luxe producten. Er was in de kleurrijke shop van Ladurée keuze uit verschillende kleuren en smaken macarons bij Ladurée, waaronder framboos, chocolade, citroen, pistache, vanille en koffie.

Zijn macarons de nieuwe cupcakes? Klik hier voor het artikel

Ook de verpakkingen hebben een prachtige uitstraling. De prijzen zijn niet mis. Ladurée koop je echt als een luxe cadeautje. Een mooi doosje met 12 macarons kost 29,50. Ook zijn er andere producten te kop, zoals marshmallows, thee en sleutelhangers. De macarons zijn enkele dagen houdbaar. Als je ze zo in de verpakking ziet is het bijna zonde om die smaakvolle juweeltjes op te eten. Toch krijg je daar geen spijt van ;).

Macarons
Wil je zelf lekkere macarons maken? Roger van Damme geeft in het filmpje hieronder een heerlijk van macarons met amandelcrème en gemarineerde frambozen. Liever een stappenplan met uitleg en foto’s? Dat maakte Rutger Bakt. Klik hier voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *