Marjolein van Till, vorig jaar finalist in Heel Holland Bakt, heeft onlangs haar eigen zaak geopend: de Bakplaats. Marjolein bakt al langer taarten op bestelling, maar ze had nog meer plannen, vertelde ze vorig jaar tegen Baknieuws. “Mijn droom is om een eigen tearoom te gaan starten, maar dat is nog niet rond.” Ondertussen is alles geregeld en na een flinke verbouwing kun je nu heerlijk gebak eten in de gezellige shop van Marjolein.

Marjolein in De Bakplaats. Foto: Facebookpagina Wat Bakt Marjolein

Heel Holland Bakt
Marjolein streed vorig jaar in de finale van Heel Holland Bakt en aanstaande zondag wordt de finale van dit jaar gehouden. Marjolein volgt het programma graag en vind het heerlijk om te zien hoe de bakkers te werk gaan, wordt verteld in het filmpje van RTV Utrecht. Haar ovens zijn precies dezelfde als de ovens in de tent van Heel Holland Bakt. “Alles wat ik thuis bakte, lukte in de tent beter. Dus ik dacht: dat zijn gewoon hele goed ovens, die moet ik in mijn winkel hebben.”

Lekkernijen in De Bakplaats. Foto: Facebookpagina Wat Bakt Marjolein

Op haar Facebookpagina schrijft de bakster: “De eerste week ‘proef’ open met de Bakplaats zit erop! Het was een bijzondere week, met vooral bijzonder weinig slaap. Wat is het gaaf en leuk om mensen te ontvangen in mijn nieuwe winkel, maar het is ook behoorlijk wennen. Deze week zijn er veel leermomenten geweest. Hoe lang we ook nagedacht, gewikt en gewogen hebben, als je ‘echt’ begint krijg je altijd te maken met dingen waar je nog niet aan gedacht had. Daarnaast was het ook veel drukker dan ik verwacht had. Geweldig natuurlijk! Ondanks dat ik bijna elke avond tot diep in de nacht gebakken heb (voor zowel bestellingen als in de winkel) is alles op gegaan. Ik zal dus op grotere schaal gaan bakken de komende week om te voorkomen dat ik mensen teleur moet stellen.” Klik hier voor haar Facebookpagina.

Wil je Marjolein zien in de Bakplaats? Check dan het filmpje van RTV Utrecht hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *