In oktober gaf Marjolein van Till, deelneemster van HHB, in een interview met Baknieuws aan om in december te stoppen met haar baan. Over de toekomst was ze toen nog aan het nadenken. “Ik heb mijn baan opgezegd en blijf daar tot december 20 uur per week werken. Daarnaast zijn er eigenlijk twee dingen die ik zou willen. Allereerst een eigen winkel met heerlijke baksels en daarbij ook workshops geven. Aan de andere kant zou ik me verder willen specialiseren in de vakwereld van de patisserie en grote opdrachten willen uitvoeren voor evenementen. Ik weet nog niet precies welke richting het uit gaat. Ik kan ook veel leren door stages te gaan lopen. Daarnaast doe ik aan veel zaken mee en laat ik regelmatig mijn gezicht zien. Voor ik het weet staat er misschien ineens iemand voor me met een idee. Samenwerken met iemand anders lijkt me ook erg leuk. Ik sta dus nog voor veel zaken open.”

Foto: Marjolein van Till.

Spannend
Onlangs had HetKontakt van regio Alblasserwaard een interview met Marjolein over haar toekomst. Ze heeft ervoor gekozen om haar baan om te zeggen omdat het goed voelt. “Ik heb ontdekt dat ik iets moet doen waar ik gelukkig van word. Het is niet de meest gangbare keuze om je baan op te zeggen. Maar als het met bakken niet lukt, komt er wel iets anders. Ik was al zo ver met spannende dingen doen, dus die stap om mijn baan op te zeggen was eigenlijk niet zo heel groot meer.”

Haar toekomst ligt nog open. “Allerlei mensen benaderen me voor samenwerking. Op Instagram heb ik 1800 volgers, op Facebook 1300. Leuk om daar wat mee te doen. Ik heb ondernemers gesproken die mogelijk taarten willen afnemen. Heel leuk. Wat me ook leuk lijkt is me richten op een andere markt, bijvoorbeeld glutenvrije taarten maken, of bakken voor mensen die heel bewust met voeding omgaan”, zegt ze tegen HetKontakt.

Meer over Marjolein? www.watbaktmarjolein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *