GS – Ze bakt al sinds haar twaalfde en haar eerste echte herinnering aan haar bakavonturen is al jaren geleden. “Ik had een keer ’s avonds een heerlijke chocoladetaart gemaakt en verheugde me de hele dag daarna op een lekker stukje taart. Helaas was er toen ik thuis kwam niets meer van over. Mijn buurvrouwen waren op de koffie geweest en hadden er allemaal van gesmuld”, vertelt Marion Dalouh lachend. “Het was toen niet zo leuk, maar in ieder geval wel een herinnering die is blijven hangen.”

Ze vervolgt: “Bakken is mijn echte grote hobby. Ik haal mijn inspiratie hoofdzakelijk van internet. Ik surf dan naar verschillende websites en Pinterest en bewaar wat me lekker lijkt. Ik wordt met name getriggerd door het uiterlijk van een baksel en het gebruik van bepaalde ingrediënten.”

Bij de eerste 1000 ‘likes’ was ik stomverbaasd

Herfstbrood
Marion is 52 jaar en werkt als secretaresse bij de overheid. Naast haar werk staat ze heel vaak in de keuken. “Ik ben geen mens om rustig TV te kijken, mijn gedachten dwalen dan meestal af. Als ik ergens een plaatje heb gezien van een mooi brood of prachtige taart ga ik die proberen na te maken in mijn eigen smaak. Ik denk nu bijvoorbeeld aan een herfstbrood met citrus en chocoladestukjes.”

Recepten voor zoon
Haar Facebookpagina ‘Koken en Bakken met Marion‘ is gevuld met eigen recepten. “Ik heb enkele bestaande recepten op de pagina, maar de meeste zijn zelf bedacht.” Haar zoon van 29 woont sinds dit jaar op zichzelf. “Toen hij nog thuis woonde zei hij vaak: mam, je moet je recepten eens allemaal opschrijven voor als ik op mezelf ga wonen. Het was eigenlijk als grap bedoeld, maar een jaar of drie geleden zag ik dat ik op Facebook een extra pagina kon aanmaken. Ik heb er toen een paar foto’s op geplaatst met het recept erbij. In de loop van de tijd plaatste ik steeds meer en zag ik ook steeds meer ‘likes’ verschijnen.”

Stiekem denk ik er wel eens aan om een eigen bakboek uit te brengen

Stomverbaasd
Ze geeft aan dat ze dit nooit had verwacht. “In het begin, bij de eerste 1000 likes was ik zelfs stomverbaasd. Ik ben eigenlijk nog steeds onder de indruk over de leuke en lieve reacties van anderen, de vele vrienschapsverzoeken en de vragen die ik krijg op kook- en bakgebied. Naast mijn eigen pagina beheer ik met enkele anderen nog vier groepspagina’s op Facebook. Uiteraard gaan die ook over koken en bakken.”

Eigen bakboek?
Ze zegt stiekem wel eens te denken om een eigen bakboek uit te brengen. “Maar ik zou echt niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen. Eigenlijk zou het voor mijn zoon wel heel leuk zijn als hij een fysiek exemplaar zou hebben van mijn kookboek.”

Niet vaak hetzelfde
Uitproberen van nieuwe dingen doet ze graag. “Het leuke aanbakken vind ik het experimenteren en bedenken van nieuwe dingen. Voor mij persoonlijk zit er weinig uitdaging in het telkens volgen van dezelfde recepten. Ik bak dan ook niet heel vaak meerdere keren hetzelfde, op enkele uitzonderingen na. Ik krijg heel veel positieve reacties op mijn zelfbedachte vruchtenbrood, walnotenbrood en zwarte brood. Die zijn ook wel heel erg lekker. Hetzelfde geldt voor de Limburgse vlaaien. De basis – het gistdeeg – is vaak hetzelfde, maar met de vullingen kan ik helemaal los gaan.”

Klik hier om naar haar Facebookpagina te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *