Brownies, die bruine smeuïge heerlijke cakejes die – als ze goed gebakken zijn – wegsmelten op je tong. Elke bakliefhebbers heeft z’n eigen favo versie. In de VS wordt op 8 december altijd de nationale browniedag gevierd. Vier het mee met vijf heerlijke varianten. Want met brownies is het altijd feest! Brownies bakken is vrij gemakkelijk, maar met bepaalde zaken moet je wel rekening houden als je de perfecte kleverige (sticky) brownies wilt maken. Klik hier voor informatie die je MOET weten als je brownies gaat bakken.

Eerst nog even wat interessante weetjes:
– Fudgy of cakey? Hoe minder bloem je gebruikt, hoe meer fudgy de brownies worden! Fudgy = lekker zacht en dan smelten ze op je tong. Dit is trouwens meestal het geval als brownies veel gesmolten chocolade bevat als basis. Als je meer bloem gebruikt is het ook meer een cake-achtige substantie.
– Bij veel baksels moet je testen of hij goed is door een satéprikker in de taart of cake te steken. Als deze er ‘schoon’ uitkomt, betekent dat hij gaar is. Bij brownies is dat niet het geval! Wel een schone satéprikker? Helaas, dan zijn ze waarschijnlijk te droog en kruimelig.

TIP: Geen zin of weinig tijd om brownies te bakken? Tegenwoordig kun je het lekkerste cadeautje gewoon laten bezorgen door de post. En het past in je brievenbus! Check de website van browniesperpost.nl om ze te bestellen.

Oh yeah….

1. Sticky pepernoten brownies
Rond de feestperiode zijn er altijd heel veel pepernoten te koop. En deze kun je in allerlei baksels stoppen. Zo krijgt je zachte brownie toch een verrassend knapperige bite. Je vindt het recept op de website van Ilovehealth.

2. Met Guinness
Gek op het Ierse bier Guinness? Gooi een beetje in je brownie-beslag en je hebt je favo drankje + baksel in één! Op de website bierista.nl leer je hoe je deze maakt mét botercrème mét Guinness! Yumyumyum.

3. Samen met cheesecake!
Het beste van twee werelden: brownies en daarbovenop nog eens cheesecake! Op de website van Uitpaulineskeuken vindt je de lijst met ingrediënten voor een baksel voor 12 personen. In de cheesecaketpopping zijn frambozen verwerkt. Super lekker!

Brownies zijn lekker tijdens een genietmomentje met koffie, thee of warme chocomel!

4. KerstTIP!
Zooo makkelijk om te maken en heel origineel! Brownies met een kerstmuts. Hartstikke leuk voor de feestdagen, al zal het gewoon ergens in december net zo lekker smaken :). Het recept kun je vinden op de website gezondheidenco.nl. Ook leuk voor kerst is deze kerstboom-brownie!

5. Oreo-hohoho
Volgens Marina van Marina’s Bakery zijn brownies en oreos voor elkaar gemaakt. Als je dit recept bakt, raak je mogelijk zelfs verslaafd aan de fantastische combi! Je bent dus gewaarschuwd! #fingerlickinggood.

TIP: Wees lekker origineel met toppings. Hou jij van noten, hagelslag, sprinkles, eetbare bloemen, fruit, clotted cream of slagroom? Versier de brownies ermee (niet met alles tegelijk natuurlijk) en maak er jouw persoonlijke baksel van! Meer ideeën voor toppings op brownies of een ander baksel? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *