GS – Mirrorglaze cakes of mirror cakes – spiegeltaarten met glazuur – zouden we in 2018 vaker gaan zien, volgens het trendonderzoek van Renshaw. Patissier Ksenia Penkina uit Canada begon al eerder aan deze trend en ze heeft op Instagram meer dan 250.000 volgers. Zij maakt taarten waar je uren naar kunt staren. Aan Baknieuws vertelt ze: “Het mooiste is om dit te leren aan mijn studenten over de hele wereld. Iedereen heeft de mogelijkheid om deze prachtige en heerlijke taarten te maken met behulp van mijn online classes.”

Bron: Instagram Ksenia Penkina

Inspiratie
Ksenia heeft een passie voor patisserie en wordt naar eigen zeggen geïnspireerd door alles om haar heen. Als je naar de prachtige taarten met marmer-look kijkt, lijkt het geen makkelijk karwei om deze plaatjes na te bootsen. Toch valt dat volgens haar wel mee: “Mirrorglaze taarten zijn niet moeilijk om te maken.”

Bron: Instagram Ksenia Penkina

Hoe maak je ze?
Dit ziet er toch fantastisch uit?! Wil je ook leren hoe je een mirrorglaze cake maakt? Dan kun je een online masterclass boeken bij Ksenia Penkina. Klik hier voor de website.

Kijken
Alleen kijken is trouwens ook al heerlijk. Er zijn veel filmpjes op internet van mirrorglaze cakes en ze zijn stuk voor stuk ‘very satisfying to watch’ :). Hieronder wat voorbeelden van de kunstwerken van Ksenia Penkina. Op Facebook en Instagram vind je er nog meer.

https://www.youtube.com/watch?v=G4u1hvGKgIs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *