Heb jij ook van die favo combi’s? Zoals een glas melk bij je ontbijt of een stukje chocolade bij je thee? Wat ook een heerlijke combi is, is koffie met taart. Die twee zijn gewoon voor elkaar gemaakt! Als je gaat smullen van een stukje zelfgebakken taart, dan maakt een lekker bakje koffie of cappucino dit genietmomentje helemaal perfect!

Wist je dat je via deze website de heerlijkste Italiaanse koffiebonen kunt bestellen? Klik hier om de vele soorten te bekijken.

Genietmomentje met cannoli en cappucino in Palermo

Met taart natuurlijk!
Wil je je helemaal in Italië wanen? Bak er dan een Italiaanse taart bij! Hieronder vind je vijf heerlijke recepten voor Italiaans gebak. Dat wordt een fantastisch genietmomentje. Bellissimo! Zelf was ik in 2019 in Sicilië (het eiland onder Italië) en daar waren ontzettend veel heerlijkheden! Zo heb ik onder andere genoten van de cannoli, in verschillende formaten – met en zonder chocolade. Zo heerlijk! Ook daarvan is een recept te vinden onder in dit artikel.

Nogmaals: Cannoli & cappucino = perfecte combi! Deze at ik bij Gran Cafe Torino

De lekkerste cannoli at ik bij Gran Cafè Torino, waar ik voor deze treat + cappucino nog geen 4 euro kwijt was! Check hier de heerlijkheden van dit restaurant.

In Palermo was er niet alleen veel zoets, maar ook hartige streetfood. Zo is de arancina ook yummy. Deze soort grote bitterbal bevat onder andere rijst en je hebt keuze uit allerlei vullingen – van champignons tot spinazie. Ook heb ik genoten van de Pane e Panelle, een broodje met een soort aardappelkroketjes en gefrituurde deeg met daarin kikkererwten. Een beetje citroensap eroverheen: Delicious!

Ohh…..kijk deze lekkere Siciliaanse treats nu. Je zou zo een hapje uit de foto nemen toch? 🙂
 1. Citroentaart
  Oh….een heerlijke frisse citroentaart met een knapperige korst. Op de website van Francesca Kookt vind je een heerlijk recept met haar eigen variant. Check ‘m hier.
 2. Cannoli met stukjes chocolade
  Cannoli is een heel geliefd dessert uit Sicilië en populair in heel Italië. Het zijn gebakjes in de vorm van een buisje en cannoli kun je vullen met allerlei lekkere dingen. Hier vind je een geweldig recept van het krokantje gebakje met ricotta en stukjes chocolade. En vergeet de koffie niet!
 3. Siciliaanse Cassata
  Ohhh…..deze is zo goed, dit moet je proeven! Ik at de cassata voor het eerst in Palermo, maar deze zoete lekkernij is onweerstaanbaar – als je van zoet houdt. Het bevat ricotta, marsepein en gekonfijt fruit. In Sicilië zijn veel gebakjes heel zoet, vanwege de Arabische invloeden. Sicialianen willen suiker, heel veel suiker. Zelf maken? Volg dan het recept van Rudolph op 24Kitchen.
 4. Tiramisu
  Tiramusi is hier in Nederland ook heel bekend. Heb je trek gekregen? Dan is deze zomerse variant met rood fruit iets voor jou! Op de website van Dolcevia vindt je hoe je deze maakt. Lekker met mascarpone, maar ook goed met bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Aan de slag!
 5. Taart van zachte amaretti en perzik
  Mmmm……deze Italiaanse taart is gevuld met zachte bitterkoekjes en schijfjes perzik. Een originele combinatie die deze taart erg bijzonder maakt, volgens Rutger van Rutger Bakt. Zelf zou ik deze taart als ontbijt, lunch én dessert kunnen eten – ofwel de hele dag door. Met natuurlijk echt goede koffie uit 1 van deze machines. Perfect!
De cassata (boven) en verschillende soorten cannoli (voor in het midden) – Loopt het water jou ook in de mond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *