GS – “Wij bieden alles wat een bakliefhebber nodig heeft, van bakmixen tot decoraties. Ons doel is dat bakproducten van professionele kwaliteit beschikbaar zijn voor iedere consument tegen een betaalbare prijs”, vertelt Fung Yee To, marketing & NPD Manager van FunCakes. “De kwaliteit van ons assortiment ligt hoger dan de producten die in de supermarkten beschikbaar zijn.”

Het verhaal van Inge
In 2003 bakte Inge – de grondlegster van het bedrijf – haar eerste taart. Voor ze het wist stond ze dag en nacht te bakken en ging ze ook workshops geven. Inge en haar man Danny merkten al snel dat er veel meer geïnteresseerden in Nederland waren, maar dat het aanbod in bakproducten zeer beperkt was. Daarom besloten ze zelf producten te gaan verkopen onder het eigen merk FunCakes. Onder dit merk zijn heel veel bakproducten te verkrijgen. Hiermee maak je de lekkerste en leukste creaties helemaal zelf. Via de website www.funcakes.nl vind je het volledige assortiment en de verkooppunten. Ook kun je daar inspiratie opdoen en recepten vinden. Inge is helaas in juli 2017 overleden. “De medewerkers willen haar visie vasthouden en proberen het bedrijf zo goed mogelijk voort te zetten en door te laten groeien”, aldus Fung Yee To.

Buitenland
Er zit nog steeds een groei in de bakkersmarkt. “FunCakes is in heel Europa verkrijgbaar in verschillende winkels. Er zijn in veel landen een eigen versie van Heel Holland Bakt en hierdoor is er de afgelopen jaren een toename van thuisbakkers. Om het buitenlandse publiek te bereiken, zijn wij veel aanwezig op beurzen.”

Pieken en dalen
Als Heel Holland Bakt wordt uitgezonden ziet het bedrijf een piek in de verkopen, met name van producten die op TV worden gebakken. “Daarnaast zijn er diverse andere momenten in het jaar waarbij er meer producten worden verkocht, zoals Kerst, Pasen, Moederdag en Valentijn. We geven bakliefhebbers leuke ideeën rondom dat thema.”

Klik hier voor ideeën voor Valentijnsdag. Hieronder zie je ook een filmpje voor inspiratie voor vier heerlijke Valentijnsproducten van chocolade. 

Ze vervolgt: “Er waren ook bepaalde jaren waar de vraag merkbaar in de lift zat. Zoals in 2013 waar de cupcake-trend haar intrede deed. De markt heeft – onder invloed van trends – haar ups en downs, maar er is altijd een goede basis. We verwachten ook dat dit zo zal blijven. De moeder die iets voor haar kind bakt, zal er altijd zijn.”

Fondant
Er zijn ook verschillende andere aanbieders van bakproducten. “Voor FunCakes hebben we kwaliteit en gebruiksgemak als belangrijkste pijlers en dat wordt zeker gewaardeerd door onze klanten. Daarnaast spelen wij snel in op de trends en hebben we een compleet assortiment. Met fondant onderscheiden we ons door de heerlijke smaken en kleuren, er zijn er meer dan 30. Regelmatig worden er nieuwe smaken en kleuren aan toegevoegd. Daarnaast zijn er verschillende verpakkingsformaten en is de werkbaarheid van het fondant optimaal.”

FunCakes op de beurs Taart en Trends

Trends
“Er zijn diverse trends in de bakwereld momenteel. Veel bakliefhebbers maken unicorn taarten, dripcakes en cookiecakes. Ook mirrorglaze cakes zijn nog steeds erg populair. Wij maken het bakliefhebbers gemakkelijk om ook van deze trends een prachtig baksel te creëren.” Er worden regelmatig nieuwe producten geïntroduceerd onder het merk FunCakes. “In 2015 was de enchanted cream een enorme nieuwe topper! Vorig jaar waren dat de kleurstoffen, de gels en glitters. Ook zijn er verschillende nieuwe bakmixen en smaken fondant bij gekomen. Een ander leuk product is de Dip ’n Drip. Deze wordt ook wel fondantglazuur of smeltfondant genoemd. Hiermee kun je cupcakes of taarten gemakkelijk van een mooi laagje voorzien.” Volgens Fung Yee To is het niet altijd te zien welke trends er aan komen. “Vaak is er geen pijl op te trekken, het is er ineens. Met nieuwe producten proberen we hier zo goed mogelijk op in te spelen.”

Dit jaar
Ook dit jaar komen er nieuwe producten bij. “Welke dat zijn blijft nog even een verrassing. Maar het zijn zeker items die het gebruiksgemak voor de thuisbakker gaan bevorderen.” Naast het ‘gewone’ assortiment biedt FunCakes ook producten die glutenvrij, kosher en halal zijn. “Glutenvrije bakmixen zijn er al langer, maar sinds kort is fondant van FunCakes ook officieel glutenvrij en kosher gecertificeerd. Zo kunnen nog meer mensen genieten van de producten van FunCakes.”

Ga naar www.funcakes.nl of volg FunCakes op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *