Het is weer herfst. De bladeren vallen, het regent, de wind waait en de kachel staat aan. Tijd voor echte najaarsbaksels zoals pompoentaart. Maar welke pompoentaart? Wil je eens echt iets opvallends maken? Probeer dan de doorzichtige variant. Deze pompoentaart is dé internethit van deze herfst.

Het Amerikaanse restaurant Alinea in Chicago introduceerde deze onlangs. De chef van Alinea postte een kort filmpje op zijn Instagram-pagina met hierin de transparante pompoentaart. De korst lijkt ‘normaal’, maar de binnenkant van de taart doet denken aan gelatine. Het restaurant heeft al vaker trendy producten en maaltijden geïntroduceerd in het verleden.

Klik hier voor het filmpje van de doorzichtige pompoentaart. De chef legt in een artikel in Vogue uit hoe hij het voor elkaar krijgt en gaf aan hen het recept. Het is een heel proces en er wordt inderdaad gelatine bij gebruikt. Klik hier voor het artikel in Vogue en maak hem zelf!

Pompoencheesecake
Is een pompoentaart voor jou te heftig, maar wil je wel iets met pompoen doen? Je kunt hem ook gebruiken in combinatie met cheesecake. Sabine van OhMyFoodness bakte deze zoete pompoencheesecake met pompoenpuree en bastognebodem. In het Youtube-filmpje geeft ze aan dat deze taart niet lastig is om te maken, dus zeker het proberen waard. Hieronder wordt het stap voor stap uitgelegd. Veel bakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *