Wijn en chocolade. Wie houdt van die combi? Er is nu een product die deze twee combineert. Het Nederlandse bedrijf ChocoWines is op de markt gekomen met een uniek product: een lactose- en glutenvrije chocoladewijn. Volgens de organisatie kan het product worden geclassificeerd in het segment van verjongingsproducten. Dit op basis van de nieuwste bevindingen.

Op een gezonde manier oud worden?
Onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton voegden flavonoïden – stofjes die voorkomen in rode wijn en chocolade, maar ook in blauwe bessen en druiven – toe aan oude huidcellen. Binnen enkele uren begonnen die cellen zich te splitsen en kregen ze langere telomeren, die dienen ter bescherming van de cellen. Dit gedrag is kenmerkend voor jonge cellen. De oude cellen kregen dus als het ware een verjongingskuur. De ontdekking kan de basis zijn voor nieuwe behandelingen, die zorgen dat mensen op een gezondere manier oud kunnen worden. Onderzoeksleider Lorna Harries: ,,Dit is een eerste stap om mensen een normale levensverwachting te laten hebben, maar waarbij ze hun hele leven gezond zijn. Onze data suggereren dat het gebruik van chemicaliën om de uitgeschakelde cellen weer in te schakelen een manier zou kunnen zijn om oude cellen weer te laten functioneren.”

ChocoRed en ChocoWhite
ChocoWines heeft gereageerd door een heerlijke chocoladewijn te lanceren die rekening houdt met het evenwicht en de smaak van wijnliefhebbers. De wijn is verkrijgbaar in twee varianten, ChocoRed: rode wijn met chocoladesmaak en ChocoWhite: witte wijn met een witte chocoladesmaak. Deze wijn is online te bestellen via www.chocowines.nl of te koop in het hele land bij slijterijen, chocolateries en delicatessenzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *