Pannenkoeken! Heb jij een vaste dag om deze te eten of is het bij jou maar af en toe pannenkoekendag? Vaak is het eten van pannenkoeken een feestje. Dit omdat pannenkoeken vaak worden belegd met allerlei lekkers. Suiker en stroop zijn dan nog maar de basisproducten. Daarnaast kun je deze baksels met nog veel meer heerlijkheden versieren. Klik hier voor tips.

Foto: Voedzaam & Snel

Pannenkoekentaart
Wil jij het pannenkoekenfeestje naar ’the next level’ tillen en ben je op zoek naar een gezonde optie? Dat kan met de pannenkoekentaart van Voedzaam & Snel. Jennifer & Sven verzonnen een verantwoord recept van een pannenkoekentaart met vers fruit én zonder toegevoegde suikers. De pannenkoeken – of eigenlijk crêpes – zijn gemaakt van volkoren speltmeel voor extra vezels. Tussen de laagjes pannenkoek zitten twee verschillende mousses. Eentje van verse mango en bosbessen met room. Deze worden om en om in laagjes tussen de crêpes gesmeerd en zo wordt de taart opgebouwd. De buitenste laag is van gepureerd vers rood fruit met gelatine voor de stevigheid.

Pannenkoekentaart vs Slagroomtaart
De pannenkoekentaart is een gezondere optie dan slagroomtaart. Bij het recept is door de makers ook een tabel toegevoegd waarin een vergelijking wordt gemaakt met een stuk slagroomtaart. De pannenkoekentaart bevat duidelijk minder kcal, minder suiker, minder vet en meer vezels. En dan hebben we het nog niet eens over alle extra vitaminen en mineralen die het fruit en het volkorengraan met zich meebrengen!

Klik hier voor het volledige recept met prachtige foto’s van Voedzaam en Snel

Foto: Voedzaam & Snel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *