Bloem, boter, suiker en melk worden veel gebruikt in baksels. Toch werken niet alle bakkers met deze ingrediënten, zo ook Frank en Renate van Sharp Sharp. De oprichters van Sharp Sharp, houden van gekke ingrediënten, wordt gemeld in een artikel van Triodos Bank. Anijs, maanzaad, yuzu, houtskool, kurkuma, quinoa, bergamot, boekweit, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het terug in hun taartjes. Toch is er een hele lijst met ingrediënten die bij Sharp Sharp nooit gebruikt wordt, zoals eieren, melk, boter, gelatine, honing. Alles wordt plantaardig gebakken, zonder gluten & geraffineerde suikers en met 99% biologische ingrediënten.

Berries in the grass! Foto: Sharp Sharp

De plaatjes van Sharp Sharp zijn op veel mooie adresjes verkrijgbaar, zoals bij Taart. in Utrecht.

Impact
Frank: “Renate en ik denken veel na over de impact die je als mens hebt op de wereld. De grootte van je ecologische footprint hangt in hoge mate af van wat je eet. Het kost heel veel energie om vlees en zuivel te produceren en het is ontzettend vervuilend. Tel daar het dierenleed bij op, en het feit dat de meeste dierlijke producten niet per se heel gezond zijn, en je moet haast wel veganist te worden.” Lees hier het volledige artikel van Triodos Bank.

My Darling Rose. Foto: Sharp Sharp

Een feestje
Taartjes eten is volgens de twee een feestje, geven ze aan op hun website. Niet alleen een feestje voor je buik maar ook voor alle andere zintuigen. “Bloem, boter, suiker en melk heb je eigenlijk ook niet nodig voor een mooi taartje. Want onze plaatjes zijn volledig plantaardig, gemaakt met (h)eerlijke ingrediënten, maar vooral met heel veel liefde.” Het doel is om iedereen te laten genieten van (h)eerlijk plantaardig. “Want ondanks dat onze producten vegan, lactosevrij, glutenvrij en geen suiker bevatten zijn ze echt bijzonder lekker!”

Berries in the grass. Foto: Sharp Sharp

Mensen eten steeds bewuster. Vegan is een trend!

Vierkante plaatjes
“Wij combineren kruidig met zoet, verantwoord met kleurrijk en gezond met lekker. Wij staan bekend om onze unieke smaken en onze vierkante plaatjes. Niet alleen voor mensen met dieetwensen/allergieën of veganisten maar voor iedereen die ervan houdt om verrast te worden met nieuwe en bijzondere smaken.” Er zijn meer dan 30 soorten plaatjes in allerlei uiteenlopende combinaties verkrijgbaar. Sharp Sharp biedt No-cheesecakes, chocolate treats, fruit cakes, Très creamy Cakes, behind bars, verschillende soorten koekjes en flower granola. Check de heerlijkheden hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *