Half april werd bekend dat Banketbakkerij Stoffer uit Delft zich een jaar lang Premier Patissier van Nederland mag noemen. Eigenaar Matthijs Stoffer won deze speciale prijs met zijn amandel-pistachecake. Op 13 april meldde de bakkerij op Facebook: “Daar is ons winnende product dan! Onze Moelleux pistache aux framboise: oftewel rijke amandelcake met gehakte pistachenoten en frambozen. Met deze nieuwe cake hebben wij de eerste prijs gewonnen.” De cake kost 13,95.

Foto: Banketbakkerij Stoffer

Boter uit de Ardennen
Eigenaar Matthijs Stoffer vertelt aan Indebuurt Delft over dit bijzondere gebakje en hoe hij in het bakkersvak terecht is gekomen. Hij is al bijna 40 jaar banketbakker en verveelt zich geen moment. “Het is prachtig om mailtjes en reacties te krijgen van klanten die superblij zijn met wat ik voor ze heb gemaakt. Daar wordt ik echt gelukkig van. Verder vind ik het belangrijk om de allerbeste ingrediënten uit te zoeken voor mijn banket: zo gebruik ik boter uit de Ardennen die gemaakt is van melk van koeien die het hele jaar buiten grazen. Sinds ik die boter gebruik, verkoop ik drie keer zo veel koekjes, haha.” Ook is de bakker bekend vanwege de moorkop op de auto.

Lees hier het volledige artikel van Indebuurt.nl

Wil je zelf een amandelcake maken? In dit filmpje van Cookfreshfood zie je hoe je een heerlijke amandelcake maakt met bloedsinaasappelsiroop. Succes!

Foto: Banketbakkerij Stoffer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *